Afbeelding
Foto: Persburo Sander van Gils

Materiële schade door felle brand Hamsestraat; politie vermoedt brandstichting

Algemeen

Liempde - Een korte, maar felle woningbrand aan de Hamsestraat in Liempde heeft donderdagnacht flinke schade aangericht. De politie vermoedt brandstichting en voert momenteel onderzoek uit. Omdat de bewoners niet thuis waren, raakte niemand gewond. Een hond kon tijdig gered worden.

Omstreeks 23.15 uur werd de brand opgemerkt door buurtbewoners die de brandweer waarschuwde. Op dat moment was niet bekend of zich nog mensen in de woning bevonden. Later bleek pas dat de bewoners niet thuis waren. De politie heeft het vermoeden dat de brand zou zijn aangestoken en sloot de omgeving volledig af. Donderdagnacht werd het onderzoek al opgestart. 

Wel wist de brandweer een hond in veiligheid te brengen. Vrijdagmorgen vroeg bewaakt de politie de uitgebrande woning nog steeds. Later zullen forensisch rechercheurs het onderzoek hervatten.

Bij daglicht is goed te zien dat het vuur flinke schade heeft veroorzaakt aan de woning. Ook zijn sporen van brand zichtbaar op de oprit van het perceel. De weg in het
buitengebied van Liempde is inmiddels weer open voor verkeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant