Afbeelding
Foto: Wandelsportvereniging OLAT

OLAT winterwandeltocht vanuit Best

Verenigingen

Best - De eerste OLAT winterwandeltocht van 2020 gaat op zondag 19 januari in Best van start, vanaf Zalencentrum Prinsenhof aan de Hoofdstraat 43. Deelnemers lopen dan vooral in de Mortelen en het Groene Woud, een gebied dat garant staat voor mooie, kleinschalige plekken, fraaie doorkijkjes en veel natuurschoon. Ook het gedeelte van het Groene Woud waar de edelherten uitgezet zijn wordt aangedaan.

Na de Scheeken komen de wandelaars uit op het landgoed Heerenbeek, een bosgebied waar het fijn lopen is op brede bospaden. De wandelaars van de 20 kilometer buigen af en volgen een lus met een afwisseling van brede zandwegen en smalle paadjes, dwars door de Mortelen met mooie doorkijkjes en waterlopen. De langere afstanden komen langs de Schutskuil, Jacobushof, Koevoortse Loop en De Oetendonken. De 40 kilometer doet nog een lus over de Kampina en langs De Beerze. Terug over Banisveld, de verbindende schakel tussen het historische cultuurlandschap van de Mortelen en de Kampina. Via de Mortelen bereiken de wandelaars Café Vingerhoeds voor een rustpauze. Daarna gaan ze via het buurtschap Aarle terug naar de startlocatie in Best om na te genieten van een mooie winterse wandeltocht.

Alle afstanden mogen vanaf 8.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 kilometer. Mensen die minder willen wandelen en families met kinderen kunnen tot uiterlijk 12.30 uur starten op de 15 of 10 kilometer. Om 17.00 uur dienen de wandelaars weer terug te zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en wandelaars krijgen een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding krijgen 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie is te vinden op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route via GPS tracks is te verkrijgen. Verdere inlichtingen via: dagtochten@olat.nl.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman