Afbeelding
Foto: Henk Visch

Expositie van tekeningen en etsen Henk Visch

Tentoonstelling

Henk Visch (73) exposeert van 1 april tot en met 30 juni een aantal tekeningen en etsen in Sint-Ursula aan de Baroniestraat. Dit in het kader van tien jaar MuBo en het culturele programma van het museum: Samen op Stap in Cultureel Boxtel.

Tijdens werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur en op vrijdagen tot 12.30 uur kunnen bezoekers gratis genieten van de creaties die de internationaal bekende kunstenaar tussen 1974 en 1981 in Boxtel maakte. Het werk van Visch wordt over de hele wereld tentoongesteld: van China tot Canada. Hij sleepte er veel prijzen mee in de wacht. Zo ontving hij onder meer de Beeldende Kunstprijs 2001 van de Brabantse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Beeldhouwer

Van 1996 tot 2011 maakte Visch iedere maandag een tekening voor de column Mirza in de Volkskrant. In 2018 werd de Jeanne Oosting Prijs in de categorie Aquarel aan hem toegekend. In 1980 begon Visch met beeldhouwen en veel van zijn objecten staan ook in Nederland, zoals Lonely Feelings on Landing dat op het plein voor de bibliotheek aan de Burgakker is te bewonderen. 

Een van Visch’ creaties is opgenomen in de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968, die in museum De Fundatie in Zwolle te zien zijn.

Tijdens zijn periode in Boxtel maakte hij tekeningen en etsen, een aantal daarvan is verworven door de gemeente Boxtel in het kader van een toenmalige kunstenaarsregeling. Een selectie van ruim twintig stuks is te zien in de hal van Sint-Ursula. 

Uit de krant