De drie Boxtelse Nederlands Kampioenen. Vlnr: Pascal van Loon, Rune Verdaasdonk en Suus Arts. (Foto: Masha Arts-Raaijmakers)
De drie Boxtelse Nederlands Kampioenen. Vlnr: Pascal van Loon, Rune Verdaasdonk en Suus Arts. (Foto: Masha Arts-Raaijmakers) Foto: Masha Arts-Raaijmakers

Eerste plaats bij Nederlands Kampioenschap voor drie Boxtelse softbalsters

Sport

Moergestel/Amersfoort - Afgelopen weekend vond het NK Little League plaats, het softbal/honkbal kampioenschap van de KNBSB waarvoor spelers van verschillende teams geselecteerd worden. Maar liefst drie Boxtelse softbaltalenten werden Nederlands Kampioen, twee Boxtelse honkballers wisten met hun team de halve finale te bereiken. 

Normaal gesproken vindt dit op een of twee locaties plaats in het voorjaar, vanwege corona was dat nu op vijf plaatsen het geval. Uit Boxtel deden Beau van Loon (12) en Noah van den Besselaar (12) mee bij de Little League honkbal in Amersfoort. Pascal van Loon (11), Rune Verdaasdonk (11) en Suus Arts (12) deden mee bij de Little league softbal in Moergestel. Tot drie jaar geleden speelden deze vijf spelers nog samen Beeball bij Ducks in Boxtel. Inmiddels spelen twee van hen bij Gryphons in Rosmalen en drie bij Roef! in Moergestel. 

Beau van Loon en Noah van den Besselaar kwamen uit voor Brabant United. De eerste wedstrijd verloren ze met 12-3 van Rotterdam, de tweede en derde wedstrijd werden gewonnen van The Bears, met 19-2 en met 5-4. Op zondag verloor Brabant United de eerste wedstrijd met 13-0 van Rotterdam en ook de tweede wedstrijd in de halve finale werd helaas verloren met 7-0 van Kennemerland. Daarmee kwam voor hen een einde aan de strijd om de Nederlandse titel.

Pascal van Loon, Rune Verdaasdonk en Suus Arts speelden mee voor Brabant Bandits. Op zaterdag wonnen ze de eerste wedstrijd met 19-1 van Kennemerland en de gtweede wedstrijd met 15-3 van Noord Holland/Amsterdam. Op zondag wonnen de meiden met 10-1 van de Vipers en zo belandden ze in de finale tegen Eastern Atletics. Deze wedstrijd werd gewonnen met 9-0. 

Normaal gesproken zouden de Nederlands Kampioenen nu mee mogen doen aan het EK. Helaas vindt dat dit jaar niet plaats vanwege corona, ze zullen zich volgend jaar dus opnieuw hiervoor moeten kwalificeren voor het NK.

Ducks Heren 2 kampioen
Na een sterk seizoen met slechts twee verloren wedstrijden, werden de mannen van Ducks Heren 2 zondag kampioen met een 8-7 overwinning op het eerste herenteam van de Kickers. Op de foto staand: Rogelio Cecilia (l.) en Hans Wijdenes, zittend van links naar rechts: Raymond Nicolaas, Barry van den Dool, Maarten Duffhues, Mark Peters, Bas Rijken, Mark Tak, Paul Feddon, Kees van Aarle en Coen Jegers. Jasper Aalbers, Shurandy Paula, Bob Leermakers, Germain Medina en Sherwin Theodora staan niet op de foto, maar zijn wel speler van deze sterke kampioensploeg.

Beau van Loon (l.) en Noah van den Besselaar behaalden bij het NK een. (Foto: Sepp van Loon)
Foto: RC Ducks
Afbeelding
Algemeen 5 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman