Afbeelding
Foto: MXGP

Kay Karssemakers derde van de Wereld in WK 125

Sport Sport nieuws

Megalopis, Griekenland - Kay Karssemakers van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een podiumplaats weten te behalen op het FIM Junior Wereld Kampioenschap 125cc. In het Griekse Megalopolis werd afgelopen weekend de belangrijkste jeugdwedstrijd van het jaar verreden. Met een derde plaats in het klassement kwam Karssemakers wederom sterk voor de dag en stond hij voor de vierde keer op het Junior WK podium.

Onder extreem warme omstandigheden werden op zaterdag de kwalificaties verreden. In de vrije training verkende Kay rustig het typisch buitenlandse circuit en kwam met een goed gevoel van de motor. In de kwalificatie wist de Boxtelse motorcrosser een scherpe tijd neer te zetten waarmee hij uitkwam op een tweede tijd. Hiermee kon hij in beide manches op zondag een ideale startplaats uit kiezen.

Na een goede reactie bij de start van de eerste manche kon Karssemakers op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. “Ik was heel blij dat ik een goede start had en wist vervolgens leider Osterhagen goed te volgen”, vertelde hij na afloop. “Door een domme fout in de tweede ronde gleed ik op het gladde circuit weg en kwam ten val. Veel plaatsen gingen hierbij verloren, waardoor ik vanaf een veertiende plaats terug naar voren moest zien te komen. Ik kwam terug naar een zesde plaats maar viel toen opnieuw omdat ik te graag wilde. In het resterende deel van de wedstrijd ben ik vanaf een tiende plaats nog teruggekomen naar een zevende positie maar er had veel meer ingezeten.”

Gemotiveerd ging Kay in de tweede manche van start en ook ditmaal zat hij er goed vooraan bij. Na twee bochten nam hij de derde plaats in handen en dichte het gat tot aan de twee kopmannen. “Samen reden we een goede snelheid en ik wist de tweede man te passeren”, aldus de talentvolle Boxtelaar. “Ik begon in te lopen op de leider en mijn tijden waren super. Het gaf me het vertrouwen dat ik iets moois kon laten zien. Vijf ronden heb ik aan het wiel van de leider gereden, maar toen maakte ik een fout en verloor hem uit het vizier. Ook kwam de derde man hierdoor dichterbij en uiteindelijk wist deze mij te passeren. Helaas kwam er toen een rode vlag-situatie waardoor ik als derde werd geklasseerd.”

Met een 7-3 in de manches eindigde Kay op een derde plaats in het Wereld Kampioenschap 125cc en mocht hij opnieuw het podium beklimmen op het FIM Junior Wereld Kampioenschap. Voor Karssemakers zijn vierde podium in het Junior WK. Eerder behaalde hij namelijk al één keer goud (65cc 2015), en twee keer brons (85cc 2017, 85cc 2018). En na dit weekend voegt hij er dus nog één keer brons aan toe (125cc 2021). Nu zal Kay zich gaan concentreren op de rest van het Europees Kampioenschap 125cc waarin hij momenteel ook de derde plaats bezet. De volgende wedstrijd in het EMX125 vind plaats op 2 september in het Duitse Teutschenthal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France