Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: d07056
Foto: Esther Jansen
Sport nieuws

Mooie prestaties voor turnsters Tabitta in Hellendoorn

  Sport

Hellendoorn - De eerste individuele wedstrijd van het seizoen voor de turnsters uit de 2e en 3e divisie van GV Tabitta vond afgelopen weekend plaats in Hellendoorn. Het toernooi, georganiseerd door Turnschool Rijssen, is een terugkerend toernooi op de agenda van Tabitta ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Op zaterdag 23 november kwamen de turnsters uit de 3e divisie in actie. De jeugd 3e divisie zette als eerste een mooie prestatie neer. Myrthe Widlak kreeg de zilveren medaille omgehangen. Renee van Gaal stond, mede door een mooie balkoefening, na vier toestellen net naast het podium en eindigde als vierde. Fenne Scheffers liet een hele mooie vloeroefening zien en eindigde als zesde.
Bij de senioren 3e divisie wist Lieke van Berkel zich ook op het podium te turnen, ze won een bronzen medaille. Jaimy de Wit eindigde als vierde en Joti Timmer turnde de beste vloeroefening van deze wedstrijd en eindigde als zevende.

Zondag 24 november was het de beurt aan de 2e divisie turnsters. Liselot van Woesik stond als eerste klaar om aan haar allereerste turnwedstrijd te beginnen. Ze vond het erg spannend en eindigde uiteindelijk op een mooie veertiende plaats. Daarna was het de beurt aan de Jeugd1 N3 meisjes. Sophie Nagtegaal wist zich met een hele mooie sprong en balkoefening naar een nette vierde plaats te turnen, meteen gevolgd door Maissam Bezbiz op de vijfde plaats met eveneens een heel mooi uitgevoerde sprong. Lizzy Stolwijk turnde een nette brugoefening, maar had een beetje pech op balk en eindigde op een negende plaats.
De pupillen 1 N2 en pupillen 2 N2 turnden hun wedstrijd naast elkaar. Bij de pupillen 1 wist Naita een mooie constante wedstrijd te turnen en kreeg hiervoor de bronzen medaille omgehangen. Saar van de Velden en Fenne van de Laak eindigden door een mooi geturnde wedstrijd op een respectievelijke viefde en zevende plaats. Fay Janssen had niet helemaal haar dag en eindigde op een elfde plaats. Bij de pupillen 2 eindigde Ninthe Scheffer op de elfde plaats, Manon van Woesik als veertiende en Dana van de Brand als achttiende.
Aan het einde van het weekend mocht Tabitta naast deze mooie resultaten ook nog twee gouden medailles in ontvangst nemen. Fenna Bergman turnde zich bij de Jeugd 2 divisie naar het hoogste podium door een mooie brug en vloer te laten zien. Romy Schepens mocht bij de senioren 2de divisie, als laatste van het weekend, ook het hoogste podium betreden. Door een mooi uitgevoerde vloer en brug kreeg ook zij de gouden medaille omgehangen. In deze laatste wedstrijd lukte het Guylene Brunneman net niet het podium te behalen. Zij eindigde als vierde.

Al met al was het toernooi een mooie voorbereiding op het nieuwe seizoen. Komende week zal er weer hard gewerkt worden aan alle verbeterpunten om helemaal klaar te zijn voor de kwalificaties in december.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>