Logo mooiboxtel.nl
Sport nieuws

Zuur gelijkspel DVG bij BVV

  Sport
  | Fotonummer: 89fed1
Foto: Toon van Ruremonde

Den Bosch - De uitwedstrijd zondag 13 oktober van DVG tegen het Bossche BVV was er eentje die beide trainers erg graag wilden winnen. Dat was te horen aan de fanatieke coaching, met name aan BVV-zijde. Zuur was het puntverlies omdat DVG, zeker in de tweede helft, beter was. De gelijkmaker viel aan DVG-kant vlak voor tijd, dus waren de BVV-druiven zuur en was de goed leidende scheidsrechter de schuldige.

De openingsfase was aftastend en er viel nauwelijks een kans te noteren. Een schot van Bas Smulders ging over het doel. In de dertiende minuut had DVG de eerste grote kans om de score te openen. Tommy van Schijndel kwam 'erdoor' maar er was geen aansluiting voor het doel. BVV probeerde het vooral via lange ballen en door het glibberige veld waren er verschillende uitglijders die echter niet beslissend waren. De beste kans op een doelpunt had de goed spelende Tijn van Heertum; hij kwam één-op-één met de keeper, maar die wist de bal ten koste van een hoekschop te keren. Ondanks de coaching van de trainer van BVV had DVG veel meer de tweede bal en dus ook controle over het spel.

De belangrijkste fase van de eerste helft begon na een goede rush van Sander van de Ven die binnen de 16 meter van de bal werd gelopen en er slechts een uittrap aan overhield. Kort daarna was er wederom een penetratie in de 16 meter, maar het afleggen was onnauwkeurig en leidde een counter in van BVV. Binnen twee passes lag plotsklaps de bal in het DVG doel: 1-0. Dit was ook de russtand.

Na rust werd de druk op het doel van BVV opgevoerd en was het veldspel van DVG ook beter. De eerste kansen waren er voor DVG. Een strakke voorzet van Luuk van de Ven ging voorlangs. Kort daarna viel de gelijkmaker. Net voor de achterlijn werd de bal door Tijn van Heertum strak voorgegeven en Luuk van de Ven liep er stevig tegenaan. De gelijkmaker was volkomen verdiend en er hingen meer doelpunten in de zonnige lucht. Een steekbal op Bas van Houtum was perfect, maar hij werd onderweg aangetikt en omdat hij binnen het strafschop gebied was, wees de scheidsrechter resoluut op de penaltystip. De beste kans om op voorsprong te komen. De keeper koos echter de goede hoek en stopte de pingel van Bas Smulders.

In de 85e minuut schoot Sander van de Ven keihard op de lat. De terugspringende bal werd door Bas Smulders meteen op de wreef genomen, maar ging naast het doel. De aanvallende aspiraties ging in deze fase ten koste van de rest van de verdediging. De uittrap resulteerde in een voorzet en een tegendraadse kopbal met een doelpunt als resultaat: 2-1 In plaats van op voorsprong kwam DVG dus achter te staan.
De klok stond al op 90 minuten toen er een vrije trap aan DVG werd toegekend. Zo'n 30 meter van het doel. Alles en iedereen ging naar voren. De voorzet werd van richting veranderd door de ingevallen Jurge van der Velden. Hier had de BVV doelman niet op gerekend. Toch nog een gelijkspel voor DVG: 2-2. Wat de einduitslag zuur maakte voor DVG, was dat de Liempdse ploeg het betere van het spel had en meerdere kansen kreeg om op voorsprong te komen. In plaats daarvan moest het team twee keer in de achtervolging. Dat de gelijkmaker kort voor tijd viel was gelukkig maar ook verdiend.
Volgende week speelt DVG thuis tegen FC Engelen.

DVG 2 speelde thuis tegen Blauw-Geel 3 en kwam op een 3-0 voorsprong. Blauw-Geel maakte net voor rust de 3-1 maar in de tweede helft scoorde alleen DVG 2, en wel drie keer, wat de einduitslag op 6-1 bracht.
De DVG dames verloren hun uitwedstrijd tegen Avesteyn/Heeswijk 3 met 6-3.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>