Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: e6158c
Foto: Toon van Ruremonde

Derby RKSV Boxtel-DVG eindigt onbeslist

  Sport

Boxtel - Het was druk langs de lijn op het Boxtelse Sportpark Munsel afgelopen zondag. Op het programma stond de Dommel derby tussen RKSV Boxtel en DVG. Beide teams hadden andere belangen, DVG wil graag bovenin blijven meedoen voor eventuele promotie en Boxtel kan de punten hard gebruiken om nacompetitie en wellicht degradatie te ontlopen. Pupil van de Week Ivan Verhoof uit de JO8-3 van BOC verrichtte de aftrap en scoorde bij DVG-keeper Raymon Strik, die nog niet zo lang geleden de kleuren van BOC verdedigde.

De openingsfase van de wedstrijd was niet bijster interessant, een paar schoten van afstand op beide doelen die ver over gingen. Het spel ging redelijk op en neer met opvallend veel onzorgvuldige passing van met name de Boxtelse Youri Tooren. Al in de derde minuut viel het eerste geel te noteren na onbesuisd inkomen van Lars van Hamond van BOC. In de vijftiende minuut kwam Boxtel met de schrik vrij met een schot van Bas Smulders van DVG op de lat, al dan niet aangeraakt door de Boxtelse keeper Verhagen. Een tiental minuten later overkwam DVG hetzelfde toen Ramon de Laat een voorzet die door iedereen werd gemist niet goed raakte en naast het doel schoot. In de eindfase van de eerste helft kreeg DVG een licht overwicht, maar wist vooralsnog niet te scoren. Dit kwam niet in de laatste plaats door Tommie Verhagen die een goede aanval van DVG door Sander van de Ven alert wist te stoppen op slag van rust.

Na rust verschilde het spelbeeld niet veel van het begin van de eerste helft. Bij de eerste kans voor BOC werd Raymon Strik binnen de 5 meter aangevallen en kreeg DVG de vrije trap. De hele wedstrijd al had de Liempdse ploeg moeite met de passing, was slordig en voetballend niet in beste doen. In de 57e minuut kwam een pass door het midden recht in de voeten van Youri van Tooren, op wie een overtreding werd gemaakt, waarmee DVG ook zijn eerste gele kaart te pakken had.
De openingstreffer was voor Boxtel. In de 62e minuut kwam de bal via Lars van Hamond terecht bij Stefan Persoons, die de bal niet meteen goed onder controle kreeg. In tweede instantie kreeg hij hem echter voor zijn linker, en zag hij de bal via binnenkant paal over de lijn gaan. Nog geen drie minuten later appelleerden alle spelers van DVG, inclusief de reservebank, voor een penalty na stevig inkomen van keeper Verhagen op de Liempdse Sander van de Ven binnen de 16 meter. Scheidsrechter Wijsman wilde hier echter niets van weten.
Boxtel kreeg in de laatste 20 minuten nog een kans via Valentijn Waals in de rebound na een kopbal van DVG'er Bas van Houtum die over ging. Waals raakte de bal echter niet goed en de 2-0 bleef uit. Boxtel wisselde achtereenvolgens Youri Tooren, Lars van Hamond en Gerben van Boxtel voor Djuric Doran, Jesse van Homelen en Jari Klijmij. In de 83e minuut schoot Bas Smulders de gelijkmaker binnen. Nadat BOC-keeper Verhagen de bal in eerste instantie keerde, had hij geen antwoord op de volgende inzet van Smulders en lag de 1-1 in de touwen. Boxtel protesteerde voor aanvallen van de keeper maar kreeg geen gehoor. DVG rook bloed en probeerde alsnog de drie punten te pakken. Een paar fikse charges werden met geel bestraft voor spelers van Boxtel. Echte kansen kwamen er niet meer, wel een paar schrikmomenten voor DVG zoals een vrije trap kort voor tijd die stuiterend over het Liempdse doel ging. In de slotfase had Boxtel nog de winst uit het vuur kunnen slepen. Nadat een afvallende bal bij Jesse van Homelen voor de voeten viel, probeerde hij het ineens met een boogbal. De keeper van DVG zou kansloos zijn geweest, zij het niet dat de bal net naast het doel viel.

Volgende week is de return versie van deze derby als Boxtel op bezoek komt bij DVG op de Roode Bleek. Deze inhaalwedstrijd uit de tweede periode begint om 14.30 uur.

DVG 2 won thuis van FC Uden 2. Na een 4-1 voorsprong werd het nog even spannend toen Uden de tweede en derde scoorde, maar daar bleef het gelukkig bij: 4-3. De DVG dames verloren uit bij Festilent met ruime cijfers: 5-0.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>