Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 91e0c4
Foto: Jan van der Staak
Sport nieuws

Motorracetalent Kas Beekmans start crowdfundingcampagne

  Sport

Boxtel – Het Boxtelse motorracetalent Kas Beekmans start een omvangrijke crowdfundingcampagne om zijn sport ook het volgend jaar op niveau te kunnen uitoefenen. In 2017 won de 13-jarige Kas de prestigieuze Molenaar Cup. Deze titel in de NSF 100-klasse werd eerder bijvoorbeeld gewonnen door Bo Bendsneijder, die nu in de Moto GP 3-klasse uitkomt. De GP 3 vormt een opstapje naar de koningsklasse in de motorsport, een plek waar Kas ook ooit hoopt uit te komen.

Voor het Boxtelse motorracetalent zijn opstapje kan maken, moet hij echter meer ervaring opdoen op zwaardere motoren. "Het komende jaar kom ik in een selectieteam van Nederland met ongeveer 3 andere jongens", legt Kas uit. "Ik word hierbij enorm geholpen door de KNMV, de motorsportbond. Ook ga ik nog een Nederlandse competitie rijden om mezelf te trainen."

De aanschaf of huur van een geschikte motor is echter zeer duur. Daarnaast zijn er nog inschrijfkosten bij de bond, reiskosten, onderhoud en het inschrijfgeld voor de races die hij in Spanje wil rijden om hogerop te komen. Alleen dit laatste kost al zo'n 8.000 euro.

Waarom geen sponsors?
In totaal heeft Kas duizenden euro's nodig, iets dat een 13-jarige jongen natuurlijk nooit in zijn eentje bij elkaar kan krijgen. Je zult je misschien afvragen waarom Kas dit geld niet bij elkaar krijgt via sponsors. Dit komt omdat de motorsport in Nederland relatief onbekend is en het dus lastig is sponsors te vinden als je nog niet aan de absolute top staat.

Kas heeft inmiddels vele sponsors en donateurs, maar vanwege de hoge kosten nog steeds een gat in de begroting. Daarom is Kas nu, samen met zijn vader Tony, een crowdfundingactie gestart via Talentboek. Want dát Kas een talent is, staat buiten kijf: hij heeft een talentenstatus gekregen van het NOC*NSF en traint ieder vrij uurtje dat hij heeft. Dat gebeurt niet alleen op de motor, maar ook in de sportschool. Daar probeert Kas twee dagen per week fysiek sterker te worden om een 250cc motor goed te kunnen beheersen.

Wat als het niet lukt?
Kas heeft erg goede hoop dat hij het geld bij elkaar krijgt in de komende 4,5 maand, voordat het seizoen start. Mocht hij onverhoopt toch niet genoeg geld bij elkaar krijgen dan zal Kas zijn droom, rijden in de Moto GP, vertraging oplopen. Hoe jonger Kas ervaring kan opdoen op een zwaardere motor, hoe meer kans hij maakt zijn droom waar te maken.

Wil jij Kas steunen met een bedrag? Ga dan naar zijn actiepagina: http://bit.ly/KasCrowdfund. Hoewel er veel geld nodig is, is ook ieder klein bedrag welkom. Denk je op een andere manier te kunnen helpen? Kijk dan op kasbeekmansracing.com of neem direct contact op met zijn vader Tony via tonybeekmans@gmail.com of 06-54994980.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>