De Van Coothhoeve, gezien op de achterzijde.
De Van Coothhoeve, gezien op de achterzijde.

Sint Joseph koopt grond en Van Coothhoeve

Algemeen

Boxtel - De Van Coothhoeve komt in handen van Woonstichting Sint Joseph. In de hoeve wordt een duurzaamheidscentrum gerealiseerd. Daarnaast koopt de woonstichting een perceel grond naast de hoeve om er 22 sociale huurappartementen in een experimentele sfeer in te maken. Sint Joseph betaalt 890.000 euro min de kosten van de asbestsanering aan de gemeente, de huidige eigenaar.

Op de locatie in de buurt van het Planckpad worden de appartementen gebouwd in een duurzame kwaliteit (houtskeletbouw en circulair). De appartementen komen in een gebouw waarvan de hoogte niet hoger is dan die van een reguliere eengezinswoning. Het gaat om kleine innovatieve appartementen die met name bedoeld zijn voor jongeren. Het bestemmingsplan voor het perceel moet nog aangepast worden.

De gemeente Boxtel stelt het nieuwe bestemmingsplan op en brengt dit in procedure. Ook deze kosten zijn voor de gemeente. In de gemeenteraadsvergadering van 19 april 2016 verzocht de gemeenteraad het college al om het perceel te verkopen aan de woonstichting. De opbrengst van de hoeve is vastgelegd op 450.000 euro. De grond voor de appartementen moet 440.000 euro opbrengen. Daar gaan nog de kosten voor asbestsanering in de Van Coothhoeve, geschat op 40.000 euro, vanaf.

Uit de krant