Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 0077b6
Niek Fotografie
Sport

Kay Karssemakers Vice Open Nederlands Kampioen 85cc

  Sport

Boekel - Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team won zaterdag tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen het dagklassement. De talentvolle Boxtelse motorcrosser won na een spannende strijd de eerste manche, in de tweede manche kwam hij niet lekker in zijn ritme en moest genoegen nemen met een derde plaats. Deze resultaten leverden hem het dagklassement op en daarmee de titel van Vice Open Nederlands Kampioen 2017.

In de tijdtraining lukte het Kay zaterdag niet om meteen een snelle tijd op de klok te zetten. Hij had lang de vijfde tijd in handen en was hier duidelijk niet tevreden mee. In de slotfase van de tijdtraining verbeterde Kay nog tweemaal zijn eigen tijd en nam de vierde tijd in handen. Hiermee had hij een prima uitgangspositie in beide manches.

In de eerste manche was zijn reactie op het vallen van het starthek prima, maar ondanks dat zat de jonge motorcrosser er niet helemaal goed bij in de eerste bocht. Doordat hij goed bleef doorduwen, begon Kay alsnog op een vierde plaats aan de wedstrijd. Halverwege de wedstrijd had Kay een duidelijk beter ritme gevonden, liep hij in op de rijders voor hem en wist hij door flink druk te zetten de derde plaats over te nemen. Eén ronde later nam hij ook de tweede plaats over en de HMX Nofear Husqvarna rijder ging op jacht naar de kopman. Kay wist dat hij aan het einde van de wedstrijd zat, dus als hij de winst wilde pakken, dan moest dit nu gebeuren. Hij zette alles op alles en in de voorlaatste ronde van de wedstrijd nam hij met een mooie actie de leiding in de wedstrijd.

Ook in de tweede manche zat Kay er niet helemaal goed bij toen het starthek naar beneden viel. Op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd en wist in de eerste ronde al één rijder te passeren om zo op een vierde plaats door te komen. In de ronden die volgden nam Kay de derde plaats over, maar kon hij niet voorkomen dat de twee koplopers een gaatje wisten te slaan. Ondanks dat hij helemaal niet lekker in het ritme kwam, bleef Kay constant rijden met flinke druk van de vierde manche achter zich. De HMX Nofear Husqvarna rijder hield zijn hoofd koel en sloot de laatste manche van het seizoen op een derde plaats af.

Met een 1-3 in de manches won Kay het dagklassement in Boekel. De Boxtelse crosser heeft dit jaar een erg goed seizoen gedraaid waardoor hij Vice Open Nederlands Kampioen 85cc grote wielen is geworden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>