Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: eebc5a
Foto: REBA MX
Sport

Dubbele winst voor Kay Karssemakers in ONK-weekend

  Sport

Borculo/Halle - Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team stond in het weekend van 26 en 27 augustus achter het starthek in Borculo en Halle voor een dubbel ONK-weekend. Op zaterdag won hij met een tweede en eerste plaats in de manches het dagklassement in Halle. Op zondag deed hij het nog beter en won met een dubbele mancheoverwinning ook het dagklassement in Borculo.

Op zaterdag begon Kay positief aan het weekend. In de tijdtraining verbeterde hij meerdere ronden achter elkaar zijn eigen tijd. Uiteindelijk zette hij zijn snelste tijd neer in de laatste ronde van de tijdtraining en nam hiermee de tweede tijd in handen.
Met de start van de eerste manche kwam de jonge Boxtelaar met constante rondetijden op een tweede plaats over de finish. Met achttien seconden voorsprong op de tweede man won Kay de tweede manche en met 2-1 in de manches won hij het ONK-dagklassement in Halle.

Na een positieve tweede manche stond Kay zondag extra gedreven aan de start in Borculo. In de tijdtraining liet hij meteen zien dat hij op dit moment de juiste vorm te pakken heeft. Kay zette direct een scherpe tijd op de klok waarmee hij de snelste tijd in handen nam. Halverwege de tijdtraining verbeterde hij nogmaals zijn eigen snelste tijd en met de pole position in handen sloot hij de tijdtraining af. Toen het starthek voor de eerste manche viel, reageerde de HMX Nofear Husqvarna rijder goed en dook als leider door de eerste bocht. De HMX-rijder bouwde een ruime voorsprong van zo'n twintig seconden op en kwam als winnaar over de finish. Ook in de tweede manche was het wederom Kay die de kopstart nam. Geconcenteerd bleef hij het tempo hoog houden en met zeventien seconden voorsprong werd hij opnieuw als winnaar afgevlagd. Met 1-1 in de manches won Kay ook het dagklassement in Borculo.

Het was een enorm sterk weekend voor Kay, met mooie overwinningen. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet hij momenteel de tweede plaats. Dit weekend zal Kay het Nederlands team vertegenwoordigen in Polen tijdens de MX European of Nations.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>