Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: f678fe
Foto: REBAMX
Sport nieuws

Kay Karssemakers Vice Dutch Masters of Motocross kampioen 85cc 2017

  Sport

Lichtenvoorde - Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft afgelopen weekend tijdens de laatste wedstrijd in het Dutch Masters of Motocross kampioenschap een podiumplaats weten te behalen. De laatste wedstrijd werd verreden tijdens de Zwarte Cross. Voor 220.000 bezoekers veroverde de jonge Boxtelaar de derde plaats in het dagklassement. Met deze resultaten werd hij na vier wedstrijden Vice Dutch Master kampioen 85cc 2017.

Op vrijdag stond er een vrije training met aansluitend een tijdtraining op het programma. In het begin van de middag een kwalificatiewedstrijd en later op de dag de eerste manche. In de training verkende Kay het aangepaste circuit van Lichtenvoorde. Hij zette al snel een goede tijd op de klok en probeerde deze later in de training meerdere malen te verbeteren. Met een vijfde tijd verzekerde Kay zich van een goede startplaats voor de kwalificatiewedstrijd. Hierin nam hij een goede start en begon binnen de top vijf aan de wedstrijd. Al snel nam hij de tweede plaats in handen en ging op jacht naar de kopman. Echter had deze inmiddels al een gaatje weten te slaan en op safe kwam Kay na een goede kwalificatiemanche als tweede over de finish.

Later in de middag stond de eerste manche op het programma. Met de start zat Kay er niet goed bij en net binnen de top 10 kon Kay aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de eerste ronde boekte hij meteen een aantal plaatsen winst en kwam op een derde plaats door. Kay probeerde meerdere malen de tweede plaats over te nemen. Vechtend voor iedere meter kwam hij steeds dichterbij en in de vijfde ronde nam hij met een mooie inhaalactie de tweede plaats over. Op jacht naar de kopman kwam Kay in de slotfase van de wedstrijd ten val en verloor hiermee verschillende plaatsen doordat hij de motor niet meteen gestart kreeg. In de laatste twee ronden wist hij toch nog twee plaatsen goed te maken, maar hij kwam teleurgesteld als zesde over de finish.

Zaterdag begon met een warming-up. Gedreven reed Kay rond op het circuit en na een aantal snelle ronden te hebben gereden sloot hij met een goed gevoel de training als snelste rijder af.
Gebrand op een beter resultaat stond de Boxtelaar achter het starthek voor de tweede manche. Hij reageerde goed op het vallen van het hek, maar doordat zijn motor iets omhoog kwam moest hij van het gas af. Hierdoor zat Kay er niet goed bij in de eerste bocht en buiten de top 15 begon hij aan de wedstrijd. Kay wist binnen no-time de ene na de andere rijder te passeren en na twee ronden bevond hij zich alweer in de top drie. Het gat na de tweede man was inmiddels zo'n acht seconden. Echter nam Kay geen genoegen met een derde plaats. Hij wist dat als hij nog op het podium wilde komen in het dagklassement hij zo hoog mogelijk moest scoren door zijn zesde plaats in de eerste manche. Ijzersterk reed hij binnen twee ronden met op dat moment de snelste rondetijd in de wedstrijd het gat na de tweede man dicht om niet veel later de tweede plaats over te nemen. De kopman was inmiddels ver uitgelopen. In het restende deel van de wedstrijd lukte het Kay om de achterstand na de kopman nog enigszins te verkleinen, maar doordat hij van ver moest komen lukte het hem niet om nog daadwerkelijk in zijn achterwiel te komen. Na een sterke wedstrijd kwam hij dan ook moegestreden als tweede over de finish.

Met een zesde en tweede plaats in de manches behaalde Kay genoeg punten om als derde naar het podium te mogen in het dagklassement. Ook mag hij zich na de vier wedstrijden van het DMOM kampioenschap Vice Dutch Master 85cc van 2017 noemen. Later op de dag werd de top drie in de eindstand van de DMOM ook nog gehuldigd op de Zwarte Cross.
De komende week zal Kay zich verder gaan voorbereiden voor de finale van het Europees Kampioenschap 85cc. Deze wordt aankomend weekend verreden tijdens de GP van Loket in Tsjechië.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>