Logo mooiboxtel.nl
  | Fotonummer: 27ee9a
Foto: REBA MX
Sport nieuws

Twee podiumplaatsen voor Kay Karssemakers

  Sport

Son/Sint-Isidorushoeve - Kay Karssemakers stond zaterdag voor het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen achter het starthek in Son. Zondag ging het kampioenschap verder in St. Isidorushoeve. Met een derde en tweede plaats in het dagklassement eindigde 12-jarige Boxtelse motorcrosser beide dagen op het podium.

Zaterdag verzekerde Kay zich met een derde tijd in de tijdstraining van een goede startplaats in beide manches. In de eerste manche begon hij op een vijfde plaats aan de wedstrijd. Helaas kwam hij bij het passeren van de rijders voor hem ten val en viel hij terug naar een tiende plaats. Op zijn HMX Nofear Husqvarna passeerde Kay met snelle rondetijden verschillende rijders en kwam op een vierde plaats over de finish.
In de tweede manche was de jonge Boxtelaar beter weg en dook op een tweede plaats door de eerste bocht. De wedstrijd werd echter vroegtijdig afgevlagd en er moest opnieuw gestart worden, omdat de helft van de wedstrijdtijd nog niet verstreken was. Teleurgesteld maakte Kay zich klaar voor de herstart, maar hij zat er duidelijk minder goed bij; pas op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd. Meteen voerde hij de druk op bij de rijders voor hem en nam in de tweede ronde de tweede plaats over. Hij werd op een tweede plaats afgevlagd.

Zondag ging het ONK verder op het circuit in Sint-Isidorushoeve. In de eerste manche dook Kay op een vierde plaats door de eerste bocht, nam de tweede plaats over en zocht aansluiting bij de kopman. De HMX-rijder kon het gat niet dichten en kwam op een tweede plaats over de finish.
In de tweede manche begon Kay pas op een achtste plaats aan de wedstrijd. In de eerste ronden passeerde hij veel rijders en kwam op een sterke tweede plaats door. Kay probeerde het gaatje naar de kopman te dichten maar kwam helaas kwam in de derde ronde ten val. Doordat Kay hij al een gaatje naar de derde man had weten te slaan kostte dit hem geen plaatsen en hij kwam opnieuw op een tweede plaats over de finish.

Met een derde plaats in het dagklassement op zaterdag en een tweede plaats op zondag, verstevigt Kay in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap zijn tweede positie. Dit weekend staat de laatste kwalificatiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65/85 op het programma in Schwedt, Duitsland. Hier zal Kay er alles aan doen zijn vierde plaats in de tussenstand te verdedigen en zich te verzekeren van een startplaats tijdens de finale van het Europees Kampioenschap in het Tsjechische Loket op 22/23 juli.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>