Afbeelding
Foto: Marie Fick

Sinterklaas bezoekt basisschool Sint-Petrus

Algemeen

Boxtel - De leerlingen van de Sint-Petrusschool waren er al weken mee bezig, de knuffelbeer die vorig jaar nog samen met de knuffelpiet op school was, was zoek. Een detective werd ingeschakeld en zelfs de politie zocht mee. Gelukkig kwam afgelopen vrijdag alles goed, toen Sinterklaas een bezoek bracht aan de school op de Burgakker in Boxtel.  

Het Sinterklaas-thema van de Petrusschool dit jaar - warmte geven/warme knuffel - had meerdere doelen, namelijk: lief zijn voor elkaar, niet alleen voor elkaar, maar ook voor het milieu en het klimaat en aangezien we de verwarming niet meer zo vaak aan kunnen zetten, elkaar warm houden met veel knuffels. Dat maakte de verdwijning van de knuffelbeer des te erger. De kinderen deden dan ook hun best om deze te vinden en hingen thuis vermist-posters op het raam. Ook maakten ze verrekijkers, waarmee ze goed naar de knuffel konden speuren. Knuffelpiet kwam zelfs in alle klassen zoeken, maar alles bleef helaas zonder resultaat.

Vrijdag met de komst van Sinterklaas op school - in een politiewagen - werd het raadsel eindelijk opgelost. Juffrouw Anke de knuffelbeer per ongeluk ingepakt tijdens het opruimen, toen ze vorig jaar afscheid nam van de St. Petrus. Gelukkig kwam ze daar op tijd achter en bracht ze de beer vrijdagochtend naar school, waar de knuffelpiet hem blij in ontvangst nam. Na deze hereniging gingen Sinterklaas en zijn pieten op bezoek in de school. Alle klassen hadden een leuk optreden in het thema bedacht, dat ze aan de Sint mochten laten zien.  

Afbeelding

Uit de krant