Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 529755
Foto: RGP Photo
Sport nieuws

Top 3 plaats voor Kay Karssemakers in EK 85cc in Mill

  Sport

Mill - De Boxtelse Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racingteam heeft in het Pinksterweekend goede resultaten neergezet tijdens de vierde kwalificatiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in Mill. In zowel de eerste als in de tweede manche pakte de 12-jarige motorracer kopstart en wist hij op een vijfde en derde plaats over de finish te komen. In het dagklassement greep hij met slechts één punt naast het podium en werd vierde.

Zaterdag stond de kwalificatiedag op het programma. Tijdens de vrije training nam Kay rustig de tijd om zijn rondjes te rijden op het circuit en zette een achtste tijd op de klok. Later volgde de pre-kwalificatie, hierin probeerde Kay meerdere malen zijn tijd te verbeteren maar doordat hij telkens te maken kreeg met andere rijders lukte dit niet geheel naar wens en met een negende tijd keerde hij niet tevreden terug naar het rennerskwartier

Na de pre-kwalificatie werd Mill getroffen door een flinke hoosbui waardoor het circuit er zwaar en modderig in kwam te liggen voor de kwalificaties. Uiteindelijk werd besloten dat enkel de 85cc klasse haar kwalificatieheat zou rijden. Kay had er in ieder geval zin in en reageerde goed op het vallen van het starthek. Echter trok hij zijn motor op het achterwiel waardoor hij van het gas af moest en hierdoor pas als achtste rijder aan de wedstrijd begon. Gedurende eerste ronden wist hij zich goed staande te houden op het modderige circuit en verschillende plaatsen winst te boeken. De HMX-rijder reed een constante kwalificatierace en in deze zware omstandigheden wist de jonge Boxtelaar zich met een vierde plaats in de 85cc klasse zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijden op zondag.

Die dag begon voor Kay met een warm-up. Hierin voelde hij zich meteen goed en wist hij na een nette warm-up de snelste tijd te noteren, waardoor hij met vertrouwen uitkeek naar beide manches. Vol goede moed stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay pijlsnel en nam met zijn HMX Nofear Husqvarna kopstart. Als leider begon hij aan de wedstrijd, maar helaas was dit van korte duur. In de eerste ronde maakte Kay achterin de baan een foutje en werd hij meteen terugverwezen naar een derde plaats. Hij liet het hier niet bij zitten en ging terug de aanval in op de rijders voor hem. Met succes nam hij de tweede plaats over, maar toen hij een aanval op de kopman in wilde zetten kwam hij ten val. Hierdoor verloor hij een aantal plaatsen en hervatte hij op een achtste plaats zijn wedstrijd. Kay nam hier geen genoegen mee en wist zich terug te vechten naar een vijfde plaats. In de slotfase van de wedstrijd was het verschil met de vierde man te groot waardoor Kay geen risico's meer nam en op een vijfde plaats over de finish kwam.

Gebrand op een beter resultaat stond de 12-jarige motorcrosser achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw nam hij kopstart en wist gedurende de eerste ronde de leiding in handen te houden. In de tweede ronde moest hij toch de koppositie afstaan en ging op een tweede plaats verder. Lang hield Kay zich staande op een tweede plaats maar halverwege de wedstrijd kreeg hij flinke druk van de derde man. Kay moest toch nog één plaats prijsgeven en wist na een sterke wedstrijd op een derde plaats over de finish te komen.

Tot in de laatste ronde van de tweede manche was dit voldoende voor een derde plaats in het dagklassement, maar omdat een andere rijder nog een plaats winst wist te boeken, moest Kay genoegen nemen met een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap heeft de HMX Nofear Husqvarna rijder goede zaken gedaan en is hij opgeklommen van een zevende naar een vierde plaats.
De laatste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap staat over twee weken op het programma in Schwedt, Duitsland. Eerst zal Kay aankomende zaterdag achter het starthek staan in Son én zondag in St. Isidorushoeve voor de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>