Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 9d598a
Foto: RGP Photo
Sport nieuws

Kay Karssemakers wint ONK 85cc in Rhenen; Boxtelaar behaalt tweede plaats in Oirschot

  Sport

Rhenen/Oirschot - Het was een succesvol Hemelvaartsweekend voor de Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers. Donderdag won hij de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Rhenen en bij de zevende wedstrijd om dit kampioenschap behaalde hij zondag in Oirschot de tweede plaats.

De 12- jarige Karssemakers won donderdag de eerste manche en reed op gecontroleerde wijze naar een tweede plaats in de tweede manche, wat voldoende was voor de eindzege.
In de eerste manche pakte Kay een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon druk te zetten op leider. Net na het midden van de wedstrijd kon hij de koppositie overnemen. De tweede man gaf zich niet zomaar gewonnen waardoor de HMX-rijder het tempo strak moest houden tot aan de finish. Kay hield het hoofd koel en kwam na een spannende wedstrijd als winnaar over de finish.
Bij de tweede manche kwam hij minder goed uit de start en kwam hij op een vierde plaats uit de eerste ronde. Kay hield de rijders voor hem goed in de gaten en nam al snel de derde plaats over. Deze positie was nog niet voldoende voor de eindzege, en na vier ronden nam hij de tweede plaats in handen. De kopman had inmiddels al een klein gaatje weten te slaan dat Kay niet meer dichtgereden kreeg. In de slotfase nam de crosser uit Boxtel geen onnodige risico's meer en sloot de manche af op een tweede plaats. Met een 1-2 in de manches won Kay het dagklassement in Rhenen en pakt hij zijn eerste dagwinst van het seizoen.

Zondag trad de jonge Boxtelse crosser aan in Oirschot, waar hij bij de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen een tweede plaats wist te behalen. In zowel de eerste als in de tweede manche werd Kay tweede wat hem in het dagklassement ook een tweede plaats opleverde.
In de eerste dook Kay op een tweede plaats door de eerste bocht. Meteen nam de HMX Nofear Husqvarna rijder de leiding in handen, maar werd in dezelfde ronde ook weer terug verwezen naar een tweede plaats. Kay kon de kopman lang volgen, maar het lukte hem niet om ergens verschil te maken en een aanval in te zetten. Hij nam verder geen risico's en kwam op een tweede plaats over de finish.
In de tweede manche begon Kay op een derde plaats aan de wedstrijd. In de beginfase ging de HMX-rijder op jacht naar de tweede man en wist in de derde ronde van de wedstrijd de tweede plaats over te nemen. Echter had de kopman al een gaatje weten te slaan en Kay keek tegen een achterstand van zo'n zes seconden aan. Toch wist hij deze halverwege de wedstrijd terug te brengen naar twee seconden. In de slotfase van de wedstrijd kreeg hij echter te maken met de achterblijvers waardoor het gaatje weer iets groter werd. Na een sterke manche kwam hij ook ditmaal op een tweede plaats over de finish.
Met een tweede plaats in beide manches werd Kay in het dagklassement ook tweede. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet hij momenteel ook de tweede plaats. Volgend weekend staat de vierde selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in het Nederlandse Mill.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>