Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: b7c858
Foto: Jan van der Staak
Sport nieuws

Kas Beekmans verstevigt eerste plek in NFS 100 kampioenschap

  Sport

Francorchamps - De Boxtelse Kas Beekmans (13) heeft op het circuit van het Belgische Francorchamps goede zaken gedaan in het Molenaar NFS 100 kampioenschap. Hij veroverde in het raceweekend achtereenvolgens een eerste en een tweede plaats, waardoor hij met 360 punten bovenaan staat in het kampioenschap, boven concurrent Colin Velthuizen, die 314 punten heeft.

Al in de trainingen op zaterdag bleek dat Kas in staat was snelle tijden te rijden op het Belgische asfalt: hij noteerde in alle vier de trainingen de snelste rondetijd. Uiteindelijk leidde de training tot een nieuwe persoonlijk beste tijd van 55,696.
Kas bleef zijn tijden aanscherpen gedurende de kwalificatierondes en eindigde uiteindelijk op 55,493. Deze tijd werd door niemand verbeterd, dus mocht de jonge motorracer vanaf de eerste plek starten.

In de eerste was Kas goed weg en kon als eerste de eerste bocht in. "Ik reed vrij constant en kon zelfs een klein gaatje slaan", meldt de jonge racer. Het leidde uiteindelijk tot een eerste tijd met een voorsprong van 1,8 seconde.

Ook race twee kende Kas een goede start en weer kon hij als eerste de bocht in. Kas: "Ik en Colin reden snel weg. We haalden elkaar elke ronde in. Helaas eindigde ik als tweede, met een achterstand van 0,026 seconden. Natuurlijk was ik daar erg teleurgesteld over, maar dankzij het kat-en-muisspel was dit mijn leukste race ooit!"

Kas staat door zijn overwinning en zijn tweede plek bovenaan in het Molenaar NFS 100 kampioenschap op 46 punten gevolgd door titelconcurrent Colin Velthuizen. Op 1 juli is de volgende race in het kampioenschap op het circuit in Veldhoven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>