Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: d45f7f
Foto: MX Karssemakers
Sport nieuws

Manchezege voor Kay Karssemakers in ONK 85cc

  Sport

Rosmalen - Tijdens de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Rosmalen behaalde Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team zondag een manchezege. Hij won de eerste manche, nadat hij in de laatste ronde de leiding over had genomen. In de tweede manche moest hij genoegen nemen met een tweede plaats, wat hem in het dagklassement ook een tweede plaats opleverde.

De tijdtraining was opgedeeld in twee groepen, doordat er meer dan veertig rijders in de 85cc grote wielen waren. De twaalf beste rijders van beide groepen kwalificeerden zich voor de A- finale, waar de 24 beste rijders aan de start mochten staan. Kay was niet alleen de snelste van zijn groep, maar was ook sneller dan de rijders uit de andere groep. Daardoor mocht hij in beide manches als eerste oprijden naar het starthek, op de baan waar hij als 4-5-jarige ooit zijn eerste meters maakte.

In de eerste manche nam Kay kopstart. Meteen zat zijn grootste concurrent in het achterwiel en deze voerde de druk hoog op. In de eerste ronde wist hij de leiding in handen te houden, maar in de tweede ronde werd hij gepasseerd door Kay de Wolf. Kay bleef de kopman sterk volgen en verloor hem geen seconde uit het oog. Ondanks dat hij later in de wedstrijd een klein gaatje moest laten ontstaan, bleef hij geconcentreerd rijden. In de slotfase van de wedstrijd zette hij nog eens flink aan en ik de laatste ronde vond hij opnieuw de aansluiting met de kopman. Kay zette alles op alles en nam de leiding over. De tweede man gaf de winst echter zo maar niet uit handen en passeerde Kay twee bochten voor de finish. De Boxtelaar was het hier duidelijk niet mee eens, nam in de laatste bocht voor de finish opnieuw de leiding over en won na een slopende laatste ronde de eerste manche.

Ook in de tweede manche nam de HMX Nofear Husqvarna rijder kopstart. Opnieuw zat Kay de Wolf direct in zijn achterwiel en meteen ontstond er een mooi gevecht tussen beide rijders. Kay wist de leiding tot aan de vijfde ronde in handen te houden en werd toen gepasseerd door zijn rivaal. Meteen zette Kay een aanval in en met succes nam hij de leiding terug. In de slotfase van de wedstrijd ondervond hij echter kleine problemen aan zijn motor, waardoor hij niet de gewenste snelheid kon behalen. Hierdoor werd hij terug verwezen naar een tweede plaats en ook kon hij de aansluiting bij de kopman niet behouden. Toch bleef Kay vechten voor wat hij waard was en wist alsnog op een tweede plaats over de finish te komen. Enigszins teleurgesteld keerde hij terug naar het rennerskwartier.

Met een mancheoverwinning en een tweede plaats in de manches, werd Kay tweede in het dagklassement. Ook behaalde hij zijn eerste manchezege van het seizoen. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen blijft hij op een tweede plaats staan. Zondag zal Kay aan de start verschijnen tijdens de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Emmen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>