Logo mooiboxtel.nl
Groepsfoto v.l.n.r:  Celeste Canaan, Lieve van der Zijde, Donna van Wijgerden, Romy Poirters   | Fotonummer: dc7c8d
Groepsfoto v.l.n.r: Celeste Canaan, Lieve van der Zijde, Donna van Wijgerden, Romy Poirters (Foto: Dorina Afari)
Sport nieuws

Vijf medailles voor Tabitta bij landelijke voorwedstrijd

  Sport

Reuver - Tijdens de landelijke voorwedstrijden turnen, die op zaterdag 18 en zondag 19 maart in Reuver werden gehouden, waren tickets te verdienen voor de landelijke halve finales. GV Tabitta ging naar huis met twee keer goud, twee keer zilver, één keer brons en maar liefst dertien tickets.

Bij de jongste categorie instap kwamen drie Tabitta turnsters in actie. In het niveau N1 won Imke Schellekens de bronzen medaille. Lizzy Stolwijk liet een grote vooruitgang zien ten opzichte van de vorige keer en steeg van de dertiende naar de vijfde plek. Beide instappers scoorden top 3 op vloer en stromen door naar de halve finale. Bij niveau N2 eindigde Maissam Bezbiz op een nette achttiende plaats. Met name op sprong behaalde ze een zeer hoge score, maar helaas kwam ze allround tekort voor doorstroming.

Bij pupil 1 N1 moest Liz van Eijndhoven wat puntjes laten liggen op het onderdeel balk, maar verder turnde ze een uitstekende wedstrijd goed genoeg voor de vijfde plaats. Floor Melssen turnde een foutloze wedstrijd met de hoogste score van iedereen op de balk, allround een zesde plaats.
De brugoefening van Pien van Daal ging niet zoals gehoopt, maar op de overige toestellen had ze ruim voldoende te compenseren zodat ze allround alsnog op een achtste plaats eindigde.
Wiese van den Eertwegh is dit seizoen vier niveaus aan het promoveren, waardoor doorstroming niet de doelstelling en verwachting was. Ze liet echter het maximaal mogelijke zien en verraste door zelfs veertiende te worden. De twintig beste pupillen stromen door, dus Wiese mag door naar de halve finale.

Bij de jeugd Divisie 1 behaalde Lieve van der Zijde wederom goede scores. Met op brug en vloer een top 3 notering werd zij dan ook terecht de winnares van de landelijke voorwedstrijd.
Na drie keer blessureleed op rij had Donna van der Wijgerden de laatste kans om zich ook te plaatsen voor de halve finale. Voor het eerst dit seizoen mocht ze haar nieuwe oefeningen tonen en aan de brug turnen. Met een nog aangepaste brugoefening, maar wel de allerhoogste score voor haar elegante vloeroefening, mocht zij naast Lieve op het podium plaatsnemen en het zilver in ontvangst nemen. Celeste Canaan overtrof zichzelf door haar moeilijke brugoefening goed uit te turnen, waarmee ze net als op balk de derde score behaalde. Allround mistte ze op een haar na het podium en werd ze vierde.
Romy Poirters turnde vanwege vrijwillige degradatie wederom een toestel minder. Ze turnde een prima wedstrijd met een zeer goede balkoefening. Allround was haar dertiende plek onverwachts alsnog voldoende om, net als de andere 1e divisie jeugd, door te stromen.
In de 2e divisie kwamen Romy Schepens en Guylène Brunneman in actie. Romy behaalde de derde score op balk en werd allround vijfde. Guylène was vooral op brug en vloer sterk en werd allround achtste. Ook hier werden twee tickets voor de halve finale verdiend.

Als allerlaatste kwam regiokampioen Eva Roos bij de senioren divisie 2 in actie. Zij was wegens een mindere voorbereiding (griep) vooraf zenuwachtig, want 50% moest deze wedstrijd afvallen. Deze zenuwen bleken gedurende de wedstrijd niet nodig, want Eva werd ondanks een val van balk wederom kampioen. Met ruim de hoogste vloerscore mag ook zij verder strijden op de halve finale.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>