Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: bbeea9
Foto: Toon van Ruremonde
Sport nieuws

DVG wint Dommelderby van RKSV Boxtel

  Sport

Liempde - DVG won zondag de thuiswedstrijd in de Dommelderby tegen RKSV Boxtel met dezelfde cijfers als de ploeg eerder uit verloor: 5-2. Er was veel publieke belangstelling en ondanks de regen was het veld goed bespeelbaar.

Boxtel had in het eerste kwartier het beste van het spel en kwam hierin ook op een 0-1 voorsprong. Een terugspeelbal van Peter Versantvoort was te zacht en ook doelman Mark Faes aarzelde even om uit zijn doel te komen. Dit gaf Boxtel-spits Van Heesch de mogelijkheid om de bal te onderscheppen en de score te openen. DVG kwam beter in de wedstrijd en vond voetballend de weg naar voren. Een perfecte voorzet van Versantvoort werd prachtig binnen gekopt door Bas van Houtum: 1-1.

Een paar minuten later was het opnieuw raak. Versantvoort schoot een vrije trap langs de muur en via de handen van de Boxtelse keeper werd er een voorsprong op het scorebord gezet: 2-1. Het was een sportieve wedstrijd en toch kreeg de Boxtelse middenvelder Groenendaal het voor elkaar om twee gele kaarten te pakken.

Het strijdplan van trainer Van den Braak moest om en met veel lange ballen probeerde Boxtel gevaar te veroorzaken. Net voor rust leek dit succesvol; met moeite kon Martijn Caarls de bal via de onderkant van de lat wegwerken. Later werd toegegeven dat deze bal de doellijn voorbij was, maar er was ook sprake van een buitenspelsituatie. Geen gelijkmaker dus. Na rust speelde DVG met de wind tegen en naar het thuispubliek toe. Het werd de helft van Sander van de Ven. Eerst was het Twan van den Broek die de Boxtelse keeper niet kon verslaan. Deze redde Van den Broeks inzet tot drie keer toe. Niet veel later moest hij toch capituleren; met een stiftje scoorde Van de Ven de 3-1. De bal bleef mooi in de wind hangen en viel aan de binnenkant in het zijnet. Boxtel speelde opnieuw veel lange ballen en met de wind mee kwamen die vaak in het 16 meter gebied van Mark Faes. Een daarvan mondde uit in een schot, maar dat tikte hij bekwaam over de lat.
DVG was voetballend de betere ploeg en uitbreiding van de score lag in de lijn der verwachting. De kansen werden echter niet goed benut. In de slotfase gebeurde er nog van alles. Sander van de Ven scoorde eerst de beslissende treffer: 4-1. Ook Boxtel scoorde nog toen een hoge vrije trap niet goed werd beoordeeld en zomaar in het netje viel: 4-2. Maar het slotakkoord was voor Van de Ven die met een rush door de verdediging van Boxtel soleerde en binnen de 16 meter ten val werd gebracht. Daan Voets benutte de strafschop en bracht de eindstand op het bord op 5-2. Afgetrapt werd er niet meer.

Door het puntenverlies van Avesteijn en Boskant staat BMC nu aan kop. DVG kan op gelijke hoogte komen als de inhaalwedstrijd op paaszaterdag, thuis tegen Avesteijn, wordt gewonnen. Volgende week speelt DVG uit tegen Keldonk dat de punten hard nodig heeft om degradatie te voorkomen.

DVG 2 won overtuigend van Bruheeze met 5-1. Door deze winst is er weer wat afstand genomen van de degradatielijn. De DVG dames verloren met 5-2 van Nooit Gedacht. Ze kwamen nog wel op een 2-0 voorsprong maar werden uiteindelijk overlopen. Woman of the Match: Gabi van der Stee.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>