Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 7cc824
Sport nieuws

DVG doet goede zaken tegen Boskant

  Sport

Liempde - Door zondag te winnen van Boskant en doordat de koploper verloor, is DVG opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. De Liempdse ploeg heeft nu evenveel verliespunten als Boxtel, dat twee wedstrijden meer gespeeld heeft.

Na een aftastend begin had de eerste kans voor DVG meteen bepalend kunnen en moeten zijn. Sander van de Ven ging alleen op de Boskantse keeper af en werd in het duel om de bal aangetikt waardoor hij ten val kwam. De bal rolde tergend langzaam naar het Boskantse doel en werd net voor de lijn door een verdediger tot hoekschop verwerkt. Alle ogen waren gericht op de scheidsrechter die twee opties had: of rood of niets doen. Hij koos voor het laatste. In het vervolg van de eerste helft kwam DVG herhaaldelijk goed naar de achterlijn, maar de bezetting voor het doel was onvoldoende. Wilco Voets kwam opnieuw een-op-een tegenover de keeper te staan, maar de verdiende voorsprong bleef achterwege.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. DVG was op alle linies Boskant de baas, het ontbrak alleen nog aan een doelpunt. Na een kwartier was Bart de Windt op de goede plaats om een voorzet binnen te schieten: 1-0. De ontlading binnen de spelersgroep en technische staf was groot. Binnen vier minuten had de wedstrijd al beslist moeten worden door Twan van den Broek. Bij het uitverdedigen werd de bal zomaar voor zijn voeten geschoven. Vrij voor het doel schoot hij echter net aan de verkeerde klant van de paal. Een snoeihard schot van Sander van de Ven werd vakkundig door de keeper tot hoekschop verwerkt die niets opleverde. In de laatste fase van de wedstrijd ging DVG iets meer achteruit spelen. Er bestond misschien toch twijfel over het strijdplan: de voorsprong verdedigen of doorjagen op het tweede doelpunt. Boskant kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar DVG doelman Mark Faes klaarde de situatie. Het slotakkoord was van grote schoonheid. Bart de Windt kwam vrij op de 16 meter lijn en zijn stiftje paste precies. De doelman stond iets voor de lijn en was kansloos op deze, met veel gevoel geplaatste boogbal: 2-0. Het restant van de wedstrijd was nog maar een formaliteit.

Spelers en technische staf van Boskant waren het erover eens dat DVG veruit de beste ploeg was en roemde de beleving binnen het team. De overwinning werd uitbundig gevierd. Na carnaval is er een inhaalronde waarin DVG niet hoeft te spelen, de eerstvolgende (uit)wedstrijd is op 12 maart tegen Vorsten Bossche Boy's, die zondag van Botel wonnen.

DVG 2 klopte in een spectaculaire eindfase MULO 2 met 4-3. Met nog zo'n tien minuten op de klok keek DVG nog tegen een 2-3 achterstand aan, maar met twee doelpunten werden de drie punten alsnog in eigen huis gehouden.

Ook de DVG dames boekten een overwinning bij Nulandia. Twee keer kwamen zij op achterstand, maar die werd omgezet in een mooie 2-4 overwinning. Woman of the Match was de door veel blessureleed geplaagde Stans Beerens.


Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>