Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: a05df4
Sport nieuws

Bloxmeiden winnen volleybalthriller in Bergeijk

  Sport

Wedstrijd BVC DS 1 – VC Blox DS 1

In een wedstrijd die van start tot eind bloedstollend was, houden Bloxmeiden het hoof koel en zetten met veel passie de wedstrijd naar hun hand: 3-1 winst!

Vanaf de start in de eerste set zijn de Bloxmeiden super geconcentreerd, wat zich uit in de eerste rally, er volgen er nog vele, waarin Elke tot twee keer toe een killerblock zet. Da's een wel erg mooie start van de wedstrijd.

Aan beide zijden van het net wordt er goed aangevallen en verdedigd. De stand loopt gelijk op. Set-upster Bente Kivit wordt in staat gesteld om gevarieerde set-ups te geven waardoor Hanna van Esch en Carmen Steenbakkers op buiten en Iris Kleine en Elke van Rooij op mid lekker kunnen aanvallen. Er volgen ook enkele mooie 3-meter aanvallen van Hanna van Esch en Carmen Steenbakkers.

De stand blijf gelijk opgaan waarbij de Bloxmeiden enkele keren goed terug komen van een achterstand. Iris Kleine laat ook enkele mooie blocks zien aan het net en na enkele zeer strakke services van Hanna van Esch staat het 11-10 in het voordeel van Blox. Bergeijk weet in deze fase van de wedstrijd goed de gaten te vinden in de Bloxdefensie en loopt weer uit. Na een mooie actie van Elke van Rooij aan het net en een goede servicereeks van Bente Kivit staat het weer 17-15 in het voordeel van Blox. Bergeijk begint goed te verdedigen en brengt iedere bal terug terwijl Blox wat inzakt waardoor Bergeijk weer een voorsprong neemt. Hannah Verhagen laat een fantastische smash zien en Carmen Steenbakkers slaat een ace waarmee de stand op 21-21 komt.
Hierna wordt het bloedstollend: Hanna van Esch staat lekker te smashen, Carmen Steenbakkers maakt een weergaloze 3-meter aanval en Iris Kleine weet als midaanvalster het overzicht te houden en legt de bal listig op de grond aan de overzijde, het is 27-27. Het is een lange strijd, iedereen werkt keihard, de spirit zit er goed in en de meiden weten het hoofd koel te houden. De set wordt binnen gesleept met 29-27. Speelsters en coach Luc Kivit zijn helemaal kapot na deze eerste set.

In de tweede set start Bergeijk goed. Maud Herberigs, onze gastspeelster van vandaag, slaat een strakke smash en Hanna van Esch weet de gaten bij Bergeijk te vinden. Hannah Verhagen staat lekker te serveren en Bergeijk krijgt het moeilijk maar weet zich te herpakken en neemt de leiding met 11-8. Blox neemt een time out en zal weer eigen spel moeten gaan spelen. Na een mooie redding aan het net van Elke van Rooij en een sterke smash van Hanna van Esch in het rechterhoekje en een rappe redding van Bente Kivit is Blox er weer: 20-18. Bergeijk laat zich echter niet uit het veld slaan en het wordt 24-24. Na een goede harde service van Carmen Steenbakkers staat Blox op voorsprong 25-24 en vraagt de tegenstander een time-out aan. Aan Bloxzijde wordt deze time-out gebruikt om Juul's bekende oerkreet te slaken voor de juiste teamspirit. Er volgt een mooie actie aan het net van Elke van Rooij en de set is binnen met 26-24!

Blox start de derde set goed en ook Bergeijk staat goed te spelen en de stand gaat gelijk op. Na een gelijke stand van 13-13 volgt een mooie smash van Maud Herberigs en een strakke actie van Iris Kleine aan het net. Er wordt erg snel gespeeld door een goeie passing en set-ups van Bente Kivit wat veel kruim kost. Na mooie services van Maud Herberigs staat de stand op 19-19. Bergeijk laat niet over zich heen lopen en loopt uit via een voorsprong van 19-22 naar 21-24. Blox wordt in een time-out weer opgepept door coach Luc Kivit en na Juul's oerkreet en een erg lange rally wordt op het tandvlees gewonnen met 27-25!! Voor speelsters en publiek is het zenuwslopend.

In de 4e set start Hanna van Esch als set-upster als vervangster van Bente Kivit die geblesseerd op de bank plaats neemt. Hanna van Esch kwijt zich keurig van haar taak en geeft mooie set-ups. De stand gaat weer gelijk op na een ace van Hanna van Esch, alweer een mooie actie van Elke van Rooij aan het net en een smash van Maud Herberigs.
De Bloxmeiden raken gewend aan de nieuwe posities in het veld en lopen uit tot 12-9. Helaas maken de meiden in deze fase enkele lijnfouten bij de service door de krappe ruimte aan de achterlijn en Bergeijk komt weer gelijk. Het spel gaat weer erg snel aan beide zijden van het net en het blijft erg spannend: 17-17. Na een ace van Maud Herberigs staat het 20-21 en wordt het 25-24 voor Bergeijk. Er volgen nog enkele spannende rally's en Bergeijk weet de laatste set met 27-25 verdiend binnen te slepen.

Deze wedstrijd was werkelijk extreem spannend met mooi volleybal, veel enthousiasme, lange rally's en veel rumoer. De winst van 3-1 was dik verdiend!
De volgende wedstrijd is op 11 maart in in Riethoven. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 1 april om 12.30 uur in De Braken. 

Foto en tekst: Teun Verhagen
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>