Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 74f38a

Wedstrijdverslagen HCB'92 Dames 1 / D-jeugd / C-jeugd

  Sport

Dames 1 laat de punten achter in Eindhoven

Zondag 11 december startten de dames van HCB'92 vol goede moed met de uitwedstrijd tegen PSV handbal. HCB'92 was met weinig eigen spelers gezien blessures, daarom werd het team aangevuld met spelers van andere teams. Het was dus weer even op elkaar ingespeeld raken. Hèlen Berkelmans en Mandy van Abeelen spelen vaker samen, wat in het begin merkbaar was. Zij konden elkaar meerdere malen vinden, waardoor de druk in het eerste deel van de eerste helft voornamelijk van de linkerkant kwam. Door meerdere snelle aanvallen van PSV, waar zij ook om bekend staan, stond de ruststand op 13-6. Hèlen 2 doelpunten en Mandy 4 doelpunten.  De vijf-één verdediging van HCB'92 begint steeds meer te lopen. De dames kunnen de verdediging zo goed belopen krijgen en de verdediging staat veel agressiever. Hèlen heeft in deze wedstrijd deze rol goed vervuld, maar ook Gitte Vanhout heeft deze wedstrijd kennis gemaakt met deze manier van verdedigen, wat haar erg goed afging.

In de pauze werden er lovende woorden gesproken door de coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert. Zij waren tevreden over de manier waarop er gewerkt werd en er was zeker een goed samenspel te zien. Afronding kreeg wederom de aandacht, zodat de kansen die we kregen ook beter benut zouden gaan worden. Na de rust startte HCB'92 met beginopstelling. In de tweede helft kreeg HCB'92 ook meerdere penalty's. Helaas werden deze niet benut. De meesten waren te scherp waardoor deze op de lat of paal terecht kwamen. Gelukkig wisten Annemarie Sens en Nonja van de Langenberg een mooi wisseltje op te zetten, waaruit Nonja scoorde. PSV had in tweede deel van de wedstrijd meer moeite om door de verdediging van HCB'92 te komen en ook zij verzilverden minder kansen.  Mandy wist nog tweemaal vanuit een afstandsschot te scoren en ook Nonja passeerde nog een keer de Eindhovense keepster, vanuit een mooie wissel met Hèlen. Uiteindelijke eindstand was 19-10 in het voordeel van PSV.

D-jeugd vroeg uit de veren, maar niet voor niets

Zaterdagochtend om 8 uur verzamelden de D-jeugd bij de Braken om te vertrekken voor de wedstrijd tegen Helios'72. Keurig op tijd aangekomen in Uden was de deur van de sporthal nog dicht, niemand te zien. Snel kwamen de tegenstanders en moesten ze samen met HCB'92 wachten op het tijdslot van de Gemeente, blijkt dat deze sporthal pas een kwartier voor aanvang van een wedstrijd open gaat. HCB'92 had geen wissels dus moest verstandig spelen.

De wedstrijd ging mooi gelijk op in de eerste helft, Tess Berkien en Waud Berkien scoorden om de beurt en met rust is het 8-7 voor Helios'72. HCB'92 had veel last van de een op een verdediging en daardoor veel balverlies. In de rust legde de coach uit dat er veel vaker snel naar voren gespeeld moest worden. Dit bleek de sleutel te zijn. Na diverse mooie break-outs van Tess en Bart Strik kon HCB'92 de tegenstander inhalen, zij hadden geen antwoord op dit spelletje. Ive van den Langenberg maakte nog een mooie goal vanaf haar stekkie op de cirkel zodat HCB'92 uiteindelijk won met 10-14.

Top gespeeld ondanks dat HCB'92 geen wissel had!

C-jeugd  verliest van Habo'95

Om 11.15 uur vertrok meisjes -C zaterdagochtend vanaf de Braken naar Boekel om een wedstrijd te spelen tegen Habo'95.  Deze week moest het team spelen met net voldoende speelsters, dus zonder een wisselspeelster. Anouk Foolen stond in de goal. De wedstrijd begon en al snel maakte Veerle van Abeelen de 0-1. Toen ging het snel en aan het einde van de eerste helft was het 6-1.

In de rust vertelde coach Marit Hogenboom hoe de Boxtelse meisjes deze wedstrijd beter aan konden pakken. De 2e helft ging al stukken beter. Veerle stond nu in de goal. Anouk Foolen en Lieke van Rooij scoorden allebei een punt, 6-3. Ook de tegenstanders hadden de smaak te pakken en maakten er in korte tijd 8-3 van.  Anouk F maakte weer een doelpunt vanaf de cirkel voor HCB'92. Habo'95 scoorde ook een doelpunt, dus stond het 9-4. Anouk F en Lieke maakten weer een doelpunt, waardoor het verschil slonk naar 9-6.  Toch bleef Habo'95 ook scoren en liep weer uit naar 11-6. Kort voor einde wedstrijd maakte Anouk F een goal. In de laatste seconden gooide Veerle de bal over het hele veld met hoop dat hij in de goal zou belanden, maar dat lukte niet helaas. De eindstand was 11-7.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>