Afbeelding

Tyler Eltink Nederlands kampioen DMX

Sport

Leusden/Boxtel - Tyler Eltink (11) is afgelopen zaterdag voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen DMX geworden. Omdat hij op 25 september al kampioen van de regio Zuid werd in de klasse 85cc kleine wielen, werd de jonge Boxtelaar geselecteerd voor het landelijk kampioenschap in Leusden op een zware baan.

Met niet al te hoge verwachtingen stond Tyler vrij relaxed aan de start. Bij de tijdtraining wist hij de beste tijd neer te zetten. Dat gaf een goed gevoel en hierdoor mocht hij voor de wedstrijd als eerste een startplek zoeken. De eerste manche was hij goed weg en reed meteen van drie naar één. In de eerste ronde lukte het hem al een mooie voorsprong op te bouwen.

De wedstrijd werd echter gestaakt, waardoor opnieuw gestart moest worden. Deze keer ging de start wat minder, maar Tyler wist zich, nu vanaf een negende plek, snel naar de eerste plaats te manoeuvreren. Hierna sloeg hij een groot gat. Uiteindelijk kwam hij met bijna een minuut voorsprong op de nummer twee over de finish. De tweede manche verliep vrijwel identiek, met een goede start. In de tweede ronde lag Tyler al zo'n twintig seconden voor op de rest. In de laatste rondes kon hij rustiger aan doen en weer met een mooie voorsprong finishen.

Foto: Dre Laurijssen

Afbeelding
Algemeen 58 minuten geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman