Afbeelding

Onverdiend verlies voor DVG

Sport

Liempde - In de derde competitieronde speelde DVG zondag de eerste thuiswedstrijd tegen BMC uit Berlicum. Na de uit-nederlaag in de eerste ronde wilde de DVG'ers de eerste punten bijschrijven. Helaas besliste de scheidsrechter de wedstrijd in het nadeel van de Liempdse ploeg.

In de eerste helft had DVG weinig in te brengen tegen de aanvalsdrift van BMC. In de vijfde minuut ontsnapte DVG aan een vroege achterstand, maar moest die niet veel later toch incasseren. Een slecht opgeruimde bal kwam bij een BMC'er die niet twijfelde en snoeihard de voorsprong op het scorebord zette. In de 34e minuut werd de voorsprong voor BMC verdubbeld. Na een opeenstapeling van fouten in de defensie van DVG kwam de bal bij een BMC aanvaller, die Mark Faes eenvoudig omspeelde hoewel hij de bal nog wel aanraakte. Kort voor rust ontsnapte DVG aan een 3-0 achterstand. Een goed teruggelegde bal werd naast het Liempdse doel geschoten. Nog voor het rustsignaal scoorde DVG de aansluitende treffer, maar die werd afgekeurd vanwege een vermeende buitenspel situatie.

Na rust was het een ander DVG; de ploeg speelde veel feller en overtuigender in de duels. Vanaf de zijlijn werden de spelers fanatiek gecoacht door Henk van Hattum. Toch was het BMC dat nog een bal op de lat zag belanden en daarmee een beslissende 3-0 voorsprong liet liggen. Rond de 62e minuut ging het snel. Peter Versantvoort kreeg de bal in de loop mee van Rik van Ruremonde en zijn voorzet betekende een ware scrimmage voor het BMC doel. Uiteindelijk was het Pepijn Hazenberg die het beslissende tikje gaf: 1-2. De eerstvolgende aanval leverde een hoekschop op. Bart de Windt sprong veel hoger dan alle verdedigers en knopte de gelijkmaker binnen: 2-2. Vanuit een nieuwe hoekschop maakte Martijn Caarls bijna de derde goal in drie minuten, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Een gelijkspel was in deze fase de logische en verdiende uitslag voor beide partijen: BMC de beste in de eerste helft en DVG in de tweede. De scheidsrechter daarentegen had een belangrijk aandeel in de einduitslag. Na een inzet werd de bal door de DVG goalie gestopt en de bal dreigde over de doellijn te rollen, maar Rik van Ruremonde voorkwam een nederlaag door de bal tot corner te verwerken. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter voor een doelpunt voor BMC. Volgens zijn inzicht was de bal over de doellijn geweest. Zelfs de BMC spelers waren verbaasd over deze beslissing. In de resterende minuten had DVG geen echte kansen meer op de meer dan verdiende gelijkmaker. Erg jammer dat deze beslissing de tweede nederlaag van DVG in het nog prille seizoen betekende: 2-3.
Volgende week staat de derby tegen Boskant op het programma. Boskant is de koploper in deze competitie.

DVG 2 speelde thuis tegen Helmondia de kater weg na een slechte (en verloren) uitwedstrijd vorige week. Er werd met 5-0 gewonnen. Joep van der Meijden werd uitgeroepen tot Man of the Match.
De DVG dames verloren uit tegen SDDL, met 7-2. Sem van Rozendaal was Women of the Match.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman