Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 2a99dd
Sport nieuws

Kay Karssemakers wint het NK 85cc in Delfzijl

  Sport

Delfzijl - Kay Karssemakers heeft vandaag het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in het Groningse Delfzijl weten te winnen. De 12-jarige Boxtelaar wist na twee sterke manches als tweede en derde over de finish te komen wat hem de dagzege opleverde.

Vol goede moed begon Kay in de ochtend aan de tijdtraining. In de eerste paar ronden verkende hij het harde circuit en had al snel het juiste ritme gevonden. Kay reed een aantal snelle ronden en stond lang op een derde plaats. Aan het einde van de tijdtraining kwam er nog één rijder overheen waardoor Kay met een vierde tijd, waarbij de tijden enorm kort bij elkaar lagen, tevreden terugkeerde naar het rennerskwartier.

Het starthek voor de eerste manche viel en Kay was redelijk goed weg. Hij zette goed door wat resulteerde in een kopstart en zo begon hij als leider aan de wedstrijd. Sterk wist hij de leiding tot aan de helft van de wedstrijd vast te houden maar werd toen toch terug verwezen naar een tweede plaats. Ook de derde man zat kort in het achterwiel van Kay, maar hij hield zijn hoofd koel, bleef geconcentreerd rijden en werd sterk als tweede afgevlagd.
Ook in de tweede manche was het de slechts 12-jarige die de kopstart pakte. Ditmaal wist hij opnieuw een ijzersterke manche te rijden en met flinke druk van de tweede en derde man bleef Kay geconcentreerd aan de leiding rijden. Hij reed een dijk van een wedstrijd maar kwam echter in de laatste ronde van de wedstrijd net iets te kort om de winst naar zich toe te trekken. Toch kwam hij ietwat teleurgesteld als derde over de finish.

Met een tweede en derde plaats in de manches wist Kay voldoende punten te pakken om het dagklassement te winnen. Na de kleine teleurstelling na de tweede manche was de Boxtelaar toch erg blij met deze dagwinst in de 85cc grote wielen klasse in de leeftijdscategorie 11 toto en met 15 jaar. Ook in de tussenstand in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen heeft hij hiermee goede zaken gedaan en is gestegen naar een vierde plaats. Volgend weekend staat de laatste wedstrijd op het programma op het thuiscircuit in Den Dungen.

Foto's: Luc Wright MX Nieuws

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>