Afbeelding

Dean Schellen op het podium in Lierop

Sport

Lierop - Op het voormalige Grand Prix circuit van Lierop wist Dean Schellen afgelopen weekend een podiumplaats te pakken. De Brabander werd tweede en vijfde tijdens de manches op het door zon overgoten circuit. In de titelstrijd wordt steeds spannender, Mack Bouwense heeft de leiding terug en Dean stijgt naar de vierde plaats op slechts 21 punten van de leider.

Na een tweede tijd op de klokken te hebben gezet tijdens de kwalificatie ging Dean met vertrouwen de wedstrijd in. De start verliep goed en de scholier uit Boxtel kwam als derde uit de start. Dean koos een goed tempo en daarmee werkte de BT Motorsport-rijder zich op naar de leiding. Hij kon deze positie lang vast te houden maar in de slotfase kwam Kay de Wolf opzetten en nam die het stokje over. Natuurlijk gaf Dean zich niet zomaar gewonnen en hij probeerde hij een tegenaanval te plaatsen. Bij het inhalen van een achterblijver koos Dean echter het verkeerde spoor waardoor hij tevreden moet zijn met de tweede plaats.

De start van de tweede manche was minder goed dan die van manche een. Dean racete als zesde over de grote tafelberg. In de bossen wist decrosser twee plaatsen goed te maken waardoor hij als vierde terug het startterrein opkwam. Niet veel later was er zelfs een kans voor Dean om te klimmen naar de derde plaats maar de hitte speelde de jonge crosser parten en het tempo ging omlaag. Dean zakte hierdoor terug naar de vijfde plaats. Dit is wel voldoende voor de derde plaats in het dagklassement.

Het kampioenschap gaat na de zomerstop verder, op 4 september worden de punten verdeeld op het circuit van Varsseveld.

De tussenstand van het KNMV NK Jeugd is nu:

  1. Mack Bouwense NL KTM 1922
  2. Kay de Wolf NL KTM 1920
  3. Arno Menting NL KTM 1917
  4. Dean Schellen NL KTM 1901
  5. Kay Karssemakers NL KTM 1897