Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: c34314
Sport nieuws

Dubbelslag voor Sep Vanmarcke in Ster ZLM Toer

  Sport

Jalhay - De Belg Sep Vanmarcke van LottoNL-Jumbo heeft in de Ster ZLM Toer een dubbelslag geslagen. Hij won niet alleen de Koninginnerit door de Belgische Ardennen, maar nam ook de gele ZLM-leiderstrui over van zijn landgenoot Sean de Bie. Vanmarcke reed in de slotkilometer weg met wereldkampioen veldrijden Wout van Aert (Crélan-Vastgoedservice). In de sprint toonde de Belgische klassiekerspecialist zich de sterkste. Zondag is de slotetappe met de start in Someren en na 186 kilometer rond 16.15 uur de finish in de Stationsstraat in Boxtel.

Vanmarcke kwam met een flinke vreugdekreet over de streep. "Het is geweldig mooi dat ik hier vandaag de zege pak. Als team rijden we sterk. Deze rit was iets te lastig voor onze sprinter Dylan Groenewegen, daarom hebben we een ander plan gemaakt", vertelt Vanmarcke. "Ik wist dat we goed gepositioneerd zaten in de laatste bocht, maar ook dat het nog een eind was tot de streep. Het is super om hier te winnen."

De rit over 187 kilometer met onder meer de beklimmingen van La Redoute en Le Rosier werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van tien renners. Daarin zaten Peter Lenderink (Rabobank Development Team), Jimmy Janssens (Team 3M), Jochem Hoekstra (Parkhotel Valkenburg), Vegard Stake Laengen (IAM Cycling), Ivar Slik (Team Roompot), Florian Senechal, Joey Rosskopf (BMC), Xandro Meurisse (Crelan-Vastgoedservice), Elias van Breussegem (Verandas Willems) en Philip Gaimon (Cannondale).

Jimmy Janssens stelde onderweg de Milremo bergtrui veilig en Peter Lenderink kroonde zich tot nieuwe leider in het Pitztal tussensprintklassement. De Noor Vegard Stake Laengen wist het langste stand te houden en werd pas enkele kilometers voor de streep ingerekend door een achtervolgend peloton. Lotto-Soudal renner Sean de Bie verloor zijn leiderstrui aan Vanmarcke, maar mocht wel de rode Brabant Sport trui aantrekken als leider in het puntenklassement.

Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl of via twitter.com/sterzlmtoer en facebook.com/sterzlmtoer.

Foto: Wouter Roosenboom

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>