Logo mooiboxtel.nl
Shade van Oorschot   | Fotonummer: c69e02
Shade van Oorschot
Sport nieuws

Shadé van Oorschot Nederlands Kampioen turnen op het hoogste niveau

  Sport

Boxtel - Afgelopen weekend hield Shadé van Oorschot het hoofd koel en liet alle sterke tegenstanders van de grote turnscholen achter zich. Het Boxtelse talent mag zich Nederlands Kampioen Allround 2016 noemen.

Het was een historisch weekend voor GV Tabitta. Afgelopen jaren gingen er bij de jongste leeftijdscategorieën op het hoogste niveau al Nederlandse titels naar Tabittaleden. Bij de leeftijd Jeugd Nationaal 1 imponeerde de club al eens met toesteltitels. En dan heeft de club nu dus een Nederlands Kampioen allround jeugd op het hoogste niveau in huis. Een unieke prestatie van Shadé om als lid van een relatief kleine vereniging zonder trainingszaal met vaste opstelling landelijk zo te scoren.

Naast 18,5 uur per week samen trainen, samen logeren vanwege reisafstanden naar hun trainingen in Boxtel, stonden vriendinnen Shadé van Oorschot en Donna van Wijgerden samen in de finale jeugd N1. Gedurende de wedstrijd was er al blijdschap. Donna's persoonlijke doel was een gelukte brug en balkoefening. Dat laatste is een hele opgave, omdat de balkoefening op dit niveau vol zit met veel risicovolle elementen. Het lukte Donna haar doelen te behalen en ze verdiende de tweede score op balk. In de einduitslag allround is een achtste plaats in dit niveau een geweldige prestatie voor het Zaltbommelse talent dat al twee jaar in Boxtel traint.

Bij Shadé was het vooraf al duidelijk dat ze één van de kanshebbers op een podiumplek was. De wedstrijd startte met een persoonlijk puntenrecord (eerste score) op de brug. Vervolgens een ietwat onzekere balkoefening waarbij het wel lukte om staande te blijven (vierde score). Op vloer volgde een overtuigende oefening en monsterscore (eerste score). Na drie toestellen stond Shadé bovenaan en moest ze na een prima sprong lang wachten, maar ze bleek deze wedstrijd onverslaanbaar te zijn en veroverde de nationale kampioenstitel op het hoogste niveau.

Andere Tabitta talenten zetten dit weekend ook knappe prestaties neer. Bij de instappers N1 kwamen Liz van Eijndhoven en Mara van der Heijden voor hun allereerste keer bij een Nederlands Kampioenschap in actie. Hoewel het heel spannend voor ze was, deden beide turnsters dit toch geheel foutloos. Liz eindigde op de achtste en Mara op de dertiende plaats.

Bij de jeugd N2 was Tabitta sterk vertegenwoordigd met drie turnsters in de landelijke finale (top 36 van Nederland). Wendy Li en Celeste Canaan turnden de hele wedstrijd mee in de top 10 klassering e zij mogen zeer tevreden zijn met hun zevende en achtste plaats, op maar één punt verwijderd van het nationale podium. Voor Romy Poirters (35e) liep de wedstrijd minder dan gehoopt. Zij had haar piekmoment goed ingezet op de halve finale, waar ze bijzonder knap een toestelfinale balk behaalde.

Zondagmiddag waren de toestelfinales. Liz van Eijndhoven en Romy Poirters mochten tegelijkertijd aantreden. Liz turnde haar allerbeste brugoefening van het seizoen, waarmee ze landelijke de vijfde score behaalde. Romy viel de balk aan als een tijger, echter er volgde een val en ze raakte uit haar ritme. Toch pakte ze een knappe zevende plaats. Regiokampioen Wendy Li pakt al jarenlang prijzen, maar op het NK heeft ze keer op keer pech. Deze toestelfinale mocht ze als reserve helaas ook niet deelnemen.

Op 25 en 25 juni sluit Tabitta in Ahoy het wedstrijdseizoen af. Daar zijn de laatste districtsteam wedstrijden, eredivisie en toestelfinales.

Foto's: Sandra Janssen


Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>