Afbeelding

Eerste tickets halve finales turnen verzilverd

Sport

Teusel - De komende drie weken staan de landelijke kwartfinales gepland. Dit weekend waren de eerste kwartfinales in Reusel. Op zondag 6 maart kwamen daar zes Tabitta talenten in actie. Allemaal wisten ze een ticket naar de halve finale binnen te slepen.

Als eerste kwamen de jeugdturnsters in niveau N2 (nationaal tweede niveau) in actie. Wendy Li, die afgelopen wedstrijden onverslaanbaar was, moest dit keer enkele foutjes incasseren. Op sprong liet zij echter wel een goede vooruitgang zien met de tweede score. Ondanks de foutjes kwam Wendy met haar allround vijfde plaats nog steeds zeer dicht bij het podium. Romy Poirters turnde een foutloze wedstrijd en behaalde met een superscore het vierde punt op de evenwichtsbalk. Met een persoonlijk puntenrecord eindigde ze op een nette dertiende plaats.
Op de andere baan turnden jeugdturnster Celeste Canaan een wedstrijd tegen andere deelneemsters. Voor Celeste en coaches een spannende wedstrijd, omdat zij voor het eerst een moeilijke nieuwe sprong, genaamd Tsukahara, ging maken. De adrenaline gaf haar vleugels, waardoor ze de sprong twee keer tot stand kon uitvoeren. In de einduitslag steeg zij dit keer dan ook naar een negende plaats.

Tabitta heeft drie instappers (8-9 jaar) op het hoogste niveau N1. Mara van der Heijden en Floor Melssen kwamen in Reusel in actie, nummer drie Liz van Eijndhoven is later ingedeeld in Volendam. Mara liet zien op brug en balk een echte topper te zijn, met respectievelijk de eerste en tweede score van de wedstrijd. Op vloer bleven er met liespijn en slordigheid wat puntjes liggen, einduitslag prima op de achtste plaats.

De spannendste wedstrijd van het weekend was die van Floor. Veertien turnsters zouden doorstromen en het zou erom hangen. Op een klein foutje na op balk liet Floor alles zien wat ze kon, wat extra knap is na een lang herstel van een gebroken spaakbeen en ellepijp. Met haar dertiende plaats mag ze net als Mara naar de halve finale in Bergschenhoek.

Als laatste verscheen Marilène Liem aan de start, bij de pupillen 1 N1. Komend uit een veel lager niveau laat ze iedere wedstrijd groei zien. Op balk kon ze de goede generale repetities uit de trainingen nog niet herhalen onder wedstrijddruk. Op brug ging het daarentegen boven verwachting goed. Op haar moeilijkste toestel scoorde Marilène ditmaal de hoogste score van iedereen. Met een twaalfde plaats stroomt ze door naar de halve finale in Wieringerwerf.

Komende weekenden komen er nog meer Tabitta turnsters in actie op de kwartfinales in Harlingen en Volendam. De coaches hopen dat zich nog meer turnsters gaan plaatsen voor de halve finales.

Foto's Sandra Janssen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk