Presentator Jan van de Wiel introduceert wethouder Marusjka Lestrade
Presentator Jan van de Wiel introduceert wethouder Marusjka Lestrade

Tourspel Liempde levert bijna 2.900 euro op voor goede doelen

Sport

Liempde - In een volgeladen café De Durpsherberg is afgelopen zondag onder leiding van presentator Jan van de Wiel en wethouder Marusjka Lestrade de uitslag van het Tourspel Liempde 2015 bekend gemaakt. Nadat de uitslag van de laatste Tour-etappe verwerkt was bleek dat Ton Dortmans met 658 punten had gewonnen en de gele trui in ontvangst mocht nemen. William Voets pakte met 636 punten de tweede plek én de bolletjestrui, terwijl de 634 punten van Henk Renders goed waren voor de groene trui van de derde plaats.

Het was voor de vierde keer dat het Tourspel Liempde onder leiding van de stichting Woudbloem plaatsvond. De deelnemers stelden zelf een fictieve ploeg voor de Tour de France samen en verdienden punten met de resultaten die 'hun' renners tijdens deze wielerwedstrijd van drie weken behaalden. Naast het algemeen klassement waren er ook prijzen voor de beste dagvoorspellingen en het extra tourspel voor de beste prognose van de eindklassering van de Liempdse renner Koen de Kort. De uitslag daarvan zorgde nog voor wat commotie toen Koen op plaats 73 eindigde, omdat niemand dat vooraf had voorspeld. Twee spelers hadden op 72 ingezet en ook waren er twee die op 74 hadden gegokt. Uit deze vier werd door middel van een loterij de winnaar bepaald: Mark de Kort (geen familie). De Rode Lantaarn voor de slechtste voorspelling werd 'gewonnen' door Albert van Engeland met slechts 187 punten. De volledige uitslag is te vinden op www.tourspelliempde.nl.

Veel deelnmers
Voorzitter Willy van Zuijlen van de stichting Woudbloem sprak van een groot succes en bedankte alle vrijwilligers en sponsoren, maar vooral ook de deelnemers. Dat waren er in totaal 284. "We hebben dit jaar dertig procent meer inschrijvingen gehad in vergelijking met het afgelopen jaar. Dat is vooral te danken aan het enthousiasme van deelnemers die hun collega's, vrienden en familie hebben overgehaald om ook mee te doen. We zien dat er ook steeds meer inschrijvingen komen van buiten Liempde, wat het alleen maar mooier maakt", aldus Van Zuijlen. Wethouder Marusjka Lestrade viel hem daarin bij: "Het is prachtig om te zien hoe er ieder jaar weer een feest van wordt gemaakt. De wijken van Boxtel kunnen nog wat leren van hoe het er hier in Liempde aan toe gaat."

Dat het Tourspel steeds populairder wordt, was ook duidelijk te zien aan de drukte in De Durpsherberg, die van muur tot muur was volgepakt. Misschien was dat ook wel vanwege de gratis loterij waar aanwezigen aan mee konden doen en waar ze officiële wielrenshirts en allerlei promotiemateriaal konden winnen, die door sponsoren beschikbaar waren gesteld.

Goede doelen
Met het Tourspel werd in totaal meer dan 2.850 euro opgehaald, wat gelijkelijk werd verdeeld tussen de twee goede doelen van dit jaar: SamenLoop voor Hoop, de sponsorloop ten behoeve van de kankerbestrijding, die in Liempde wordt gehouden op 12 en 13 september, en de Stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL). Deze stichting gaat het geld gebruiken om de maaltijdenvoorziening voor ouderen uit te breiden van twee naar vijf dagen per week. Voorzitter Jan Claassen van SamenLoop voor Hoop sprak zijn waardering uit voor de deelnemers en de organisatie. Hij gaf toe dit jaar voor het eerst zelf te hebben meegedaan aan het Tourspel, maar dat hij zeker van plan is om volgend jaar opnieuw mee te doen. Dat geldt ook voor Cora van den Berg, die namens de stichting BOL de cheque in ontvangst kwam nemen: "Net als de stichting BOL is het Tourspel iets waar je pas enthousiast over wordt als je ervan hebt gehoord. Froome mag dan de Tour hebben gewonnen, maar wij voelen ons de ware winnaars."

Foto's: Hans van Doorn

Voorzitter Willy van Zuijlen feliciteert winnaar Ton Dortmans
Jan Claassen en Cora van den Berg nemen de cheques in ontvangst
Het publiek in de Durpsherberg
Het publiek in de Durpsherberg
Wethouder Marusjka Lestrade trekt het lootje van de winnaar van het extra tourspel
Presentator Jan van de Wiel introduceert wethouder Marusjka Lestrade
Presentator Jan van de Wiel stelt de rondemissen Margo en Lian voor
Tweede prijswinnaar William Voets met rondemiss Margo
v.l.n.r. Willy van Zuijlen, Ton Dortmans, Marusjka Lestrade, rondemiss Margo, William Voets en rondemiss Lian
De ideale ploeg, waarmee het meeste punten te halen was
Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit