Afbeelding

Honkballers Ducks verliezen nipt

Sport

De heren van Ducks traden zondag aan tegen de Wombats, de nummer twee in de poule. De ploeg uit de Bilt, die nog ongeslagen was, had vorige keer op het nippertje gewonnen van Ducks.

Startend werper Jeroen van Nes begon sterk en ondanks een te incasseren honkslag pakte hij twee nullen. De derde nul werd gemaakt door het uitgooien van de op de honken gekomen loper met een overtuigende aangooi van Jan van der Wielen. De werper van de Wombats liet dit niet op zich zitten en kwam overtuigend uit de startblokken. Hij kreeg slechts een honkslag tegen in de eerste twee innings, de rest van de slagmensen van Ducks zette hij aan de kant.

In de derde inning werd de score geopend door de Wombats. Ducks herpakte zich en in de vierde en vijfde inning kwam er dan ook niemand op de honken aan de kant van de Wombats. Ducks zelf daarentegen kwam heel dicht bij scoren door een honkslag van Sherwin Theodora, maar door een goede actie van de derde honkman uit de Bilt bleven de punten achter op de honken. In de zesde inning pakte Wombats weer een punt op een paar harde tikken en een veldfout. Echter in de gelijkmakende inning opende Ducks sterk en door nog een mooie honkslag van Theodora konden zowel de op de honken gekomen Rogelio Cicilia en Kees van Dooremalen scoren, wat de stand naar 2-2 bracht.

Beide werpers hielden het goed dicht tot in de negende inning. Wombats eerste twee slagmensen gingen uit en de derde sloeg een grondbal naar de korte stop uit Boxtel. Maar tegen alle verwachtingen in maakte deze een gooifout en kon de loper niet alleen het eerste honk bereiken, maar zelfs door naar het tweede honk. Vervolgens werd de loper binnengeslagen en was de stand 2-3. De daaropvolgende slagman raakte Van Nes ook hard en sloeg een tweehonkslag. Toch betekende dit het einde van de inning, want de loper die op het eerste honk stond werd uitgegooid onderweg naar de thuisplaat. In de naslagbeurt van Ducks was de opdracht dus duidelijk: punten scoren. De werper uit de Bilt opende goed en maakte Theodora uit op drie slag. Van Nes sloeg nog een honkslag maar Jan van der Wielen ging uit en vervolgens werd Mike de Ruijter gepakt op drie slag, wat einde wedstrijd betekende.

Ondanks een zeer spannende en goede wedstrijd van beide kanten kwam Ducks als verliezer uit de bus. Toch keken de Boxtelaren tevreden terug op de gespeelde wedstrijd die veel spanning bevatte en tegen een sympathieke tegenstander werd gespeeld. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Sherwin Theodora met 2 uit 4, gemiddelde 0.500.

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk