Overwinningen voor Ducks

Sport

Afgelopen weekend hebben de dames van Ducks hun ongeslagen status weten te behouden met een 10-4 overwinning op Cardinals. De wedstrijd werd in Boxtel gespeeld met startend pitcher Evelien Gerrits. De dames van Cardinals wisten een paar keer de honken te bereiken in deze eerste inning maar het leverde ze geen punten op.

Ducks daarentegen heeft de eerste inning voor 7 punten voorsprong gezorgd mede door een mooie tweehonkslag van Noortje Tak. In de tweede inning wist de Cardinals 2 punten te scoren. Daarna kwam Inge van Geel op de pitcherplaat en de dames van Ducks hebben in de 3e 4e en 5e inning nog 4 punten in totaal gescoord door de wijdballen van de pitcher van Cardinals, waardoor de eindstand 11-4 is geworden.

De mannen van het 1e team van Ducks moesten naar Tilburg voor een uitwedstrijd. De Tilburgers hadden hun formatie weten te versterken, dus Ducks wist dat ze er, ondanks dat de heenwedstrijd met een overtuigende 27-4 was gewonnen, voor moesten gaan.

Ducks opende sterk en kwam direct op de honken. Door goede honkslagen van Max Denteneer en Remco van Nistelrooij wist Ducks direct 4 punten te scoren. Defensief opende de Boxtelaren sterk en startend werper Jeroen van Nes zorgde ervoor dat de heren van H.S.C. Tilburg niks te vertellen hadden aan slag. Het bleef aan beide zijden offensief redelijk stil totdat Ducks weer een punt wist te scoren op een harde tweehonkslag van Jan van der Wielen, dit gebeurde in de vijfde inning en bracht de stand tot 0-5. Van Nes bleef zeer sterk gooien en stapelde de nullen op. In de zesde inning probeerde Tilburg toe te slaan, en kreeg het voor elkaar om alle honken bezet te krijgen. Dit gebeurde door twee honkslagen en een keer vier wijd door Jeroen van Nes. Door een goed gefielde bal van Remco van Nistelrooij bleven de lopers achter op de honken.

In de zevende inning kwamen de Boxtelaren weer tot scoren door een veldfout van Tilburg en in de achtste inning brak Ducks los en scoorde vier punten, wat de stand tot 0-10 bracht. Pitcher Jeroen van Nes maakte het koeltjes af in de gelijkmakende slagbeurt van Tilburg, en de wedstrijd was over. Wederom een overtuigende overwinning van Boxtelse kant. Van Nes werd "player of the game", hij gooide acht innings, nul punten tegen en gooide tien slagmensen op drie slag. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Yannick Brechenmacher met 2-4, avg. 0.500.


Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk