Wethouder Peter van de Wiel. (Foto: Gemeente Boxtel)
Wethouder Peter van de Wiel. (Foto: Gemeente Boxtel) Foto: Sander van Kasteren

Wethouder Peter van de Wiel treedt na ambstermijn terug uit politiek

Politiek

Boxtel - Wethouder Peter van de Wiel stopt als volksvertegenwoordiger. Deze ambtstermijn als wethouder maakt hij nog af en daarna treedt de wethouder van Combinatie95 terug. Hij zal ook niet terugkeren in de gemeenteraad. Dat maakte hij dinsdag zelf bekend.

De wethouder vindt dat het tijd wordt om plaats te maken voor nieuw bloed. Sinds 1998 was Van de Wiel commissielid(1998-2002) en daarna acht jaar fractievoorzitter van politieke beweging Combinatie95. In 2010 werd hij lijsttrekker. In dat jaar leidde hij de partij naar vier zetels en werd hij wethouder en locoburgemeester in de gemeente Boxtel. In 2014 en 2018 sleepte de partij onder zijn leiding zelfs vijf zetels binnen.

Aan de motivatie lag het volgens de wethouder niet, maar hij vindt dat na drie bestuurstermijnen het stokje doorgegeven moet worden. Aan wie, dat is op dit moment nog onbekend. Zijn opvolger kan volgens Van de Wiel zowel uit de raadsfractie, als van daarbuiten komen.

Hoewel hij pas met zijn functie stopt per 1 januari 2021, komt hij nu met het nieuws naar buiten om het bestuur van Combinatie95 de tijd te geven om vooruit te kunnen met een nieuwe lijst met kandidaten voor raad en wethouder. Het bestuur is volop bezig om dit plaatje rond te maken. De opvolger wordt uiteindelijk in een Algemene Ledenvergadering (ALV) gekozen. Die laat naar verwachting nog even op zich wachten in verband met de coronacrisis.

De wethouder zal na de verkiezingen geen afscheid nemen van Combinatie95. Wel zal hij meer naar de achtergrond treden. Bijvoorbeeld als steunfractielid of in het partijbestuur. Daarover moet Van de Wiel zich nog beraden.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit