Bij locaties voor de winkel wordt bijvoorbeeld gedacht aan kringloopwinkel Het Goed.
Bij locaties voor de winkel wordt bijvoorbeeld gedacht aan kringloopwinkel Het Goed. Foto: Transitie Boxtel

'Bouwkringloop' ook op wensenlijstje gemeente

Politiek

Boxtel - Onze gemeente gaat onderzoeken of het optuigen van een bouwkringloopwinkel een haalbare kaart is. Gedacht wordt aan het aanbieden van herbruikbare bouwmaterialen bij kringloopwinkel Het Goed.

"De bouw veroorzaakt zo'n veertig procent van al het afval in Nederland", betoogde fractievoorzitter Joep Schalkx van Combinatie95 dinsdag in de gemeenteraad. Hij ziet daarom dan ook een uitgelezen kans om bouwmaterialen, waarbij je kunt denken aan verwijderde, maar intacte wastafels, planchetten, maar ook verwijderde tegels en vloeren, opnieuw te koop aan te bieden.

Het was dinsdagavond naar aanleiding van dit betoog van zijn eigen partij dat wethouder Peter van de Wiel toezegde te onderzoeken of zo'n bouwkringloop in Boxtel een haalbare kaart is. Wel vindt de wethouder het 'aan anderen' om actief de handschoen op te pakken en het initiatief ook daadwerkelijk tot stand te brengen. Daarbij denkt Van de Wiel aan de medewerking van bouwmarkten en kringloopcentra zoals Het Goed, waarmee de gemeente samenwerkt. Ook de sociale partners, waarbij bijvoorbeeld aan de WSD moet worden gedacht zullen, zoals Combinatie95 al opperde, nog worden benaderd.

Omdat in Amersfoort al een succesvole bouwkringloop is, legt onze gemeente ook daar een oor te luister om advies in te winnen.