Met nr. 15 springt Rick Timmermans als eerste over de bult
Met nr. 15 springt Rick Timmermans als eerste over de bult

Op de koffie bij fietscrosser Rick Timmermans

Algemeen
BOXTEL – Hij gaat dit jaar voor het eerst naar de middelbare school en toch heeft hij al aardig wat prijzen binnen weten te slepen met zijn sport, waaronder een top-16 notering op het WK 2011 in Kopenhagen. Ondanks dat hij pas een aantal jaren actief is binnen de sport wordt hij gezien als een groot talent en fietst hij sinds twee jaar voor het BMX DreamTeam uit Helmond. De hoogste tijd om wat meer te weten te komen over deze 12-jarige sportieve Boxtelaar, Rick Timmermans.

Vijf jaar geleden mocht Rick van zijn ouders een sport uitkiezen. “Aangezien motorcross duur en te gevaarlijk was kwam papa met het idee van fietscross en dat leek me wel leuk. We zijn toen in Schijndel gaan kijken. Ik kreeg een helm en fiets en heb meteen meegedaan. Ik was direct verkocht”, vertelt Rick. “Daarna ben ik gaan trainen en heb ik veel wedstrijden gefietst. Ik wilde graag beter worden en twee jaar geleden ben ik voor het BMX DreamTeam gevraagd.”

De keuze voor een professioneel team heeft Rick goed gedaan. Hij heeft nu een persoonlijke begeleider en krijgt al zijn materialen gesponsord. Hierdoor kan hij zich volledig op de sport focussen wat zich de afgelopen tijd heeft uitbetaald in goede resultaten. Zo wist hij op het WK 2011 in Kopenhagen, Denemarken, te eindigen bij de beste 16 van de wereld. Eerder dit jaar wist hij in Weiterstadt, Duitsland, ook een prima prestatie neer te zetten. Hier eindigde hij uit ruim honderd deelnemers als zevende van Europa.

Het geheim van zijn succes zit in zijn toewijding. “Ik train ontzettend veel en luister goed naar de trainers die mij technieken bij brengen. Ik heb nog nooit een wedstrijd overgeslagen, zelfs niet toen mijn zusje haar communie deed!” verklaart Rick. “Ik heb mijn fiets altijd bij me zodat ik kan trainen, zelfs op vakantie.” De ultieme droom van deze jonge, fanatieke sporter is heel helder: “Mijn allergrootste droom is om ooit een Olympische finale te mogen fietsen”, besluit hij resoluut.

Uit de krant