Amran Jama.
Amran Jama. Foto: Combinatie95

Amran Jama (31) nieuw raadslid voor Combinatie95

Politiek

Boxtel - De 31-jarige Amran Jama wordt het nieuwe raadslid voor Combinatie95. In de raadsvergadering van dinsdag 20 november wordt Amran naar verwachting geïnstalleerd.

Door het vertrek van fractievoorzitter Katelijne van Thiel uit de gemeenteraad moest Combinatie95 op zoek naar een plaatsvervanger. Haar afscheid werd deels opgevangen door de al zittende Joep Schalkx (27), die de nieuwe fractievoorzitter werd. Jama zal de vrijgekomen raadszetel gaan invullen.

Het opvolgen van Katelijne is volgens de partij geen eenvoudige opgave, "maar wij zijn ervan overtuigd met Amran een kundig vervanger gevonden te hebben." Amran is moeder van drie jonge kinderen en woont in Boxtel Oost. Ze werkt sinds 2012 als Business Developer bij SNEW. Dit bedrijf op Ladonk heeft zich gespecialiseerd op circulair hergebruik van apparatuur en grondstoffen.

Jama is al enig jaren actief betrokken bij Combinatie95 en op dit moment is zij lid van de steunfractie. "Een plek in de gemeenteraad van Boxtel is een grote verantwoordelijkheid en betekent voor mij niet zomaar iets", aldus Jama, die zich sterk maakt voor het milieu. "De manier waarop wij met onder andere grondstoffen, het klimaat, biodiversiteit en onze leefomgeving omgaan, dient echt te veranderen."

De partij heeft een jonge raadsfractie: na Joep Schalkx (27) en Lola Nouwens (29) is Amran (31) de derde jongere die namens Combinatie95 in de gemeenteraad komt. "Daar zijn wij trots op", aldus de partij in een persbericht.

Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France