Afbeelding

Rafael (8) uit Boxtel in het zonnetje gezet door brandweer voor moedig optreden bij keukenbrand

Algemeen

Boxtel - De 8-jarige Rafael van der Werff uit Boxtel werd donderdagavond totaal onverwachts thuis opgehaald met een brandweerauto. De reden hiervan was zijn dappere optreden van 1 maart toen er bij hem thuis een keukenbrand was.

Rafael zat op 1 maart tv te kijken en bemerkte in de keuken een brand. Hij waarschuwde direct zijn moeder en jongere zusje die boven waren en schakelde de brandweer in. Zijn moeder aarzelde niet en kwam meteen met zijn zusje naar beneden. Op dat moment sloegen de vlammen al tegen het plafond van de keuken. Zijn moeder wist het vuur snel te doven met water. Omdat het vuur al gedoofd was is een brandweerman ter plaatse geweest voor een nacontrole waarbij wordt gekeken of het vuur goed uit was. De keuken liep veel roetschade op.

Terwijl Rafael voorin de brandweerauto zat genoot hij van de rit richting de brandweerkazerne. Met toeters en bellen kwam de brandweerwagen aan bij de brandweerkazerne waar de vrijwilligers van de post Boxtel hem warm ontvingen. Uit handen van postcommandant Hendrie Koppen ontving Rafael een oorkonde.

Naast zijn moeder en zusje was ook zijn vriendinnetje Peppe meegekomen naar de brandweerkazerne. Samen mochten zij een echt brandweerpak aan. Rafael, zijn moeder, zusje en vriendinnetje mochten op de brandweerkazerne ook nog de wekelijkse oefenavond mochten bijwonen. Rafael kreeg bovendien alle ins en outs over de brandweer te horen. Na afloop werd hij weer met een brandweerauto thuis gebracht.

Foto’s: Sander van Gils

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant