(Foto: Sander van Kasteren)
(Foto: Sander van Kasteren)

Drukte bij Boxtelse stemlokalen

Politiek

Boxtel - Er werd woensdag binnen de gemeentegrenzen volop gestemd. Volgens Burgemeester Buijs pakte het opkomstpercentage bij het Boxtelse gemeentehuis rond het middaguur al tientallen procentpunten hoger uit dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2012. Navraag bij de stemlokalen bij St. Ursula en het NS-station levert eenzelfde beeld op. Er kan op 15 maart nog tot 21.00 uur gestemd worden.

's Ochtends tegen 8.30 uur was de drukte al te merken bij de stembus in St. Ursula. De drukte op deze locatie hield de hele dag aan. Vrijwilliger Guus Eltink dat de opkomst tegen 18.00 uur al boven de 60 procent lag. "Maar het lijkt in ieder geval duidelijk hoger te liggen dan in 2012", zegt Eltink, die al jaren vrijwilliger is.

Bij het NS-station spreken we een kiezer met een wel heel bijzonder verhaal: een 92-jarige buurtbewoonster. Ze wil hoe dan ook anoniem haar verhaal doen ("mijn naam is toch niet belangrijk, buiten dat ik een mevrouw van 92 jaar oud ben"), maar heeft wel haar huiswerk goed gedaan. "Ik lees de lokale kranten en Trouw en De Telegraaf; ben geïnteresseerd in wat er gebeurt."

Na 74 kiesgerechtigde jaren en 21 Tweede Kamerverkiezingen waarbij ze trouw op 'haar' CDA stemde, brengt ze nu voor het eerst een tactische stem uit op 50-Plus. "Als ik zie hoe het er in sommige verzorgingstehuizen aan toe gaat... Enorm slecht! Het is hard nodig dat er voor mijn leeftijdsgenoten gezorgd wordt", legt ze uit.

In al die jaren is er volgens haar ontzettend veel veranderd in Boxtel, om daar lachend aan toe te voegen: "Maar we stemmen nu nog steeds met een rood potlood. Zelfs de meest moderne techniek deed het niet niet naar behoren."

Lees haar volledige verhaal, en de verkiezingsuitslagen, in DeMooiBoxtelKrant van 22 maart

(Foto: Sander van Kasteren)
(Foto: Sander van Kasteren)
(Foto: Sander van Kasteren)
Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit