Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: b6314c
Algemeen nieuws

Twee Boxtelse drugshandelaren opgepakt; politie neemt ook twee ploertendoders in beslag

  Politie

Boxtel – Een 19-jarige drugsdealer en een 22-jarige leverancier van drugs uit Boxtel zijn dinsdagavond opgepakt. Ook werden vijf jongeren aangehouden en verhoord omdat zij drugs kochten bij de verdachten. Het vijftal is weer vrijgelaten.

De actie werd op touw gezet nadat vanuit het centrum en de wijk Breukelen signalen van drugsoverlast bij de wijkagent terecht kwamen. Op de bewuste avond werd een zogenaamde 'afvangactie' gehouden waarbij de verdachte dealer geobserveerd werd.

De 19-jarige dealer uit Boxtel werd opgepakt op het Breukelsplein. Bij hem werden in totaal enkele tientallen grammen soft- en harddrugs aangetroffen. Hij mag zich donderdag verantwoorden voor de rechter-commissaris. In het onderzoek kwam de politie ook de 22-jarige leverancier van de dealer op het spoor. Of de verklaringen die het eveneens aangehouden vijftal tot de aanhouding heeft geleid, wil de politie in verband met de CAO-acties niet zeggen.

Tijdens de doorzoeking van zijn woning werden twee ploertendoders en een hoeveelheid hard- en softdrugs gevonden. De drugs worden door de politie getest en gewogen. De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Thijs Versteeg, wijkagent Centrum-Breukelen, laat weten dat de meldingen van overlast hebben geleid tot de aanhoudingen en roept burgers op om waakzaam te blijven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>