Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

Marie en Corry Toelen zijn al 50 jaar samen

Algemeen

Boxtel - Corry van der Staak-Toelen (71) en Marie Toelen (77) vormen op vrijdag 9 juni 50 jaar een paar. Het gouden bruidspaar viert het jubileum in verband met de gezondheid van Marie in huiselijke kring.

Hij was haar eerste grote liefde, geeft Corry toe. Gemondenaar Marie Toelen en de Boxtelse Corry van der Staak trouwden met elkaar op 9 juni 1967, de tijd dat The Kinks de top 40 domineerden. Omdat de moeder van Marie een slechte gezondheid had, kwam het tweetal bij moeder Toelen in de achtertuin wonen. Zo konden Marie en Corry voor de broers en zussen van Marie. Er moest echter wel eerst getrouwd worden, want ongetrouwd samenwonen was nog zeer ongebruikelijk.

Het tweetal had 33 jaar een frietzaak in gemonde, de enige in het dorp, en woonde daarboven. Het cafetaria, ‘t Lambertje, werd 17 jaar geleden aan Liempdenaren Mari en Ingrid van de Laar verkocht. Zelf verhuisden ze naar de Damasthof in Boxtel.

Marie en Corry hebben twee dochters en drie kleinkinderen, waar ze na de verkoop van de friettent volop de tijd voor namen. Corry: “Mijn man heeft toen een hondje gekocht. Daar gaat hij iedere dag mee wandelen om de benen even te strekken.”

Op de vraag wat je moet doen om een huwelijk zo lang in stand te houden hoeft Corry niet lang na te denken: “het is een kwestie van geven en nemen. Maar ze vroegen mijn man wel eens of hij het over wilde doen. Daarop antwoordde hij: ‘zeker, maar dan wel met dezelfde vrouw’.”

Uit de krant