Afbeelding
Foto: Woonstichting St. Joseph

D66 en C95 willen energiebesparingssubsidie voor clubs en verenigingen uitbreiden

Algemeen

Boxtel - Coalitiepartijen D66 en Combinatie95 zien graag dat ook (sport)verenigingen die niet aangesloten zijn bij NOC*NSF aanspraak kunnen maken op subsidie voor energiebesparende maatregelen. Nu geldt dat enkel voor bij de sportkoepel aangesloten sportclubs. Dit blijkt als een motie die afgelopen week werd aangeboden aan het college.

De subsidie die de gemeente wordt verstrekt is de ‘erfenis’ van de schaliegasgelden die boorbedrijf Cuadrilla in aanloop naar de voorgenomen boringen overmaakte ten behoeve van de Boxtelse gemeenschap. In totaal was ruim 150.000 euro beschikbaar. Van dit bedrag is op dit moment nog zo’n 87.000 euro beschikbaar. Met de subsidieregeling konden clubs aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF maximaal 30 procent van de materiaalkosten vergoed krijgen bij het verduurzamen van hun accommodatie. Hierbij geldt een maximumbedrag van 15.000 euro per club.

D66 en Combinatie95 geven aan dat onder meer Scouting Boxtel en Hobby Centrum Boxtel ook wel aanspraak op de subsidie zouden willen maken, maar dat nu niet kunnen. Ook de revolverende duurzaamheidslening zouden de coalitiepartijen graag openstellen voor clubs en verenigingen, zodat zij extra gestimuleerd worden de energiedoelen van Boxtel te halen.

De motie is nog niet in stemming gebracht. Dit gebeurt tijdens de raadsvergadering van 6 maart.

Uit de krant