Luke van den Bosch toont de banner van 'zijn' feest in B-Town.
Luke van den Bosch toont de banner van 'zijn' feest in B-Town. Foto: Bas Voets

Editie 2.0 van hardstylefeest Asylum in B-Town

Algemeen

Boxtel - Asylum; Insane Parties, het vorig jaar in B-Town georganiseerde feest, krijgt een vervolg. Boxtelaren Luke van den Bosch (19) en Luuk van Balsvoort (22) organiseren opnieuw een hardstyle-evenement in het jongerencentrum. Ditmaal onder de naam Asylum - Part II. De nieuwe editie zal plaatsvinden op vrijdagavond 14 december. Het tweetal is al druk bezig met de voorbereidingen.

De 19-jarige bedenker van Asylum; Insane Parties heeft iets minder hooi op zijn vork genomen dan vorig jaar. “Ik heb het druk met school”, verklaart Luke. Ditmaal is hij verantwoordelijk voor de kaartverkoop en zal hij samen met MCDK, eveneens een vriend van Luuk, de avond aan elkaar praten. “Een beetje het publiek opjutten”, grapt Van Balsvoort. De verkoop start op 1 november. Hier is over nagedacht, want een dag daarvoor zal de volledige line-up bekend worden gemaakt. De kaartjes kosten in de voorverkoop 7,50 euro en zijn online verkrijgbaar. Aan de deur zal het bedrag wat hoger liggen, namelijk tien euro.

Concurrentie
Het evenement zal net zoals het vorige jaar plaatsvinden op een vrijdagavond. Van Balsvoort vertelt waarom: “Op de zaterdag in dat weekend is Shockerz, een enorm hardstyle-spektakel bij de Autotron in Rosmalen. Dat zou een te groot gedeelte van onze doelgroep weghalen.” De Boxtelaar bekent: “Plus, ik zou daar zelf ook graag naartoe willen.” Ondertussen droomt Luuk al met een glimlach verder: “Ik denk niet dat Shockerz last van ons heeft. Misschien over een paar jaar.” Want in 2019 zullen de twee waarschijnlijk voor de derde keer een hardstylefeest in Boxtel organiseren.

Het voorgerecht
De twee zijn daarnaast bezig met het regelen van een preparty in Café Vollop. Die zal plaatsvinden op 9 november. Dan treden verschillende artiesten op die ook te zien zijn tijdens Asylum - Part II. “Zo krijgen mensen alvast een voorproefje van 14 december”, maken de organisatoren duidelijk. Het duo kijkt uit naar deze datum. “We vinden hardstyle allebei heel tof en dan samen aan zo’n project werken hier in Boxtel is echt mooi.” Asylum - Part II duurt van 20.00 tot 02.00 uur en is toegankelijk voor iedereen boven de 16 jaar. Jongeren van 18+ mogen alcohol nuttigen. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Asylum.

Lees het interview met Luke en Luuk in DeMooiBoxtelKrant van 31 oktober

Uit de krant