Logo mooiboxtel.nl
  | Fotonummer: 943da5
Foto: Mark van der Pol
112 nieuws

BHC-scholier gewond na vlam in pan tijdens schoolreisje

  Politie

Boxtel/Kamperland - Een 16-jarige jongen uit Sint-Michielsgestel is in het Zeeuwse Kamperland ernstig verbrand geraakt aan zijn armen en gezicht. Het ongeluk gebeurde tijdens een schooluitje van het Baanderherencollege (BHC) afgelopen donderdag, 28 september, toen een frituurpan in brand vloog. Het slachtoffer was aanspreekbaar. Hij is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie vatte een pan waarin frituurvet zat, tijdens het openen van het deksel vlam waardoor de jongen gewond raakte. Er is direct geblust met een poederblusser. De jongen is in afwachting van de hulpdiensten door omstanders opgevangen.

Enkele andere jongens die meehielpen met het opruimen van het vet liepen zelf lichte brandwonden op. Zij zijn ter plaatse behandeld en hoefden niet naar het ziekenhuis.

Bijeenkomst
Agenten en medewerkers van de brandweer hebben na het incident de andere leerlingen en begeleiders uitgelegd wat er was gebeurd en hoe en waarom hulpverleningsdiensten werken. Het vakantiepark stelde voor deze bijeenkomst het restaurant en de nodige verzorging beschikbaar.

Het BHC heeft de ouders van de betrokken leerlingen een brief gestuurd waarin het incident wordt toegelicht en wordt gesteld dat professionele begeleiding voor de leerlingen beschikbaar is. De school laat weten inmiddels de toedracht van het ongeval helder te hebben en de nasleep intern af te willen handelen. "Dat is het beste in het belang van medewerkers, begeleiders én leerlingen", zo laat directeur onderwijs Jan-Willem van den Berg weten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>