Afbeelding
Foto: Ruud van Casteren

Klokken Sint-Petrusbasiliek brengen Radar Love ten gehore

Algemeen

Boxtel - De kerkklokken van de Sint-Petrusbasiliek zullen op morgen, 11 maart, om 17.15 uur het nummer ‘Radar Love’ van Golden Earring laten klinken over Boxtel.

Het nummer Radar Love wordt op 11 maart, de verjaardag van Earring zanger/gitarist George Kooymans, landelijk op veel plekken ten gehore gebracht als eerbetoon. Enkele weken geleden werd bekend dat de band ophoudt te bestaan omdat Kooymans aan de progressieve spierziekte ALS lijdt. Hij kan daarom niet meer spelen. Daarop besloten zijn bandleden de stekker uit een van de bekendste en langst bestaande rockbands van Nederland te trekken.

‘De Earring’ werd in 1961 opgericht en is al meer dan 50 jaar in dezelfde bezetting bij elkaar. Het nummer Radar Love werd in 1973 uitgebracht en is sindsdien een internationale hit. Bill Clinton gebruikte de song zelfs in zijn presidentscampagne begin jaren 90.

Beiaardier Tommy van Doorn zal donderdag 11 maart aansluiten bij de landelijke actie om Radar Love ten gehore te brengen. De suggestie om dit ook in Boxtel vanaf de beiaard van de Petrustoren te laten klinken komt van Maayke van Giersbergen uit Liempde, al 30 jaar fan van Golden Earring.

Uit de krant