Afbeelding
Foto: Pixabay

PvdA-GroenLinks bezorgd om microplastics in compost

Algemeen

Boxtel - Op Landelijke Compostdag delen verschillende gemeenten jaarlijks gratis compost uit aan inwoners. Zo ook de gemeente Boxtel. De dag, dit jaar op 28 maart, gaat dit jaar echter niet door wegens de coronapandemie. De fractie van PvdA-GroenLinks grijpt het echter aan om zorgen te uiten over bodemverontreiniging.

Reden voor de zorgen is de vraag of Boxtel klasse B of de veel schonere klasse A gebruikt. Door te kiezen voor klasse A zou Boxtel per vrachtwagen gevuld met compost zo’n 80 kilogram vooral met microplastics vervuilde grond minder de bodem in sturen dan wanneer voor klasse B gekozen wordt.

De fractie vraagt het college van B & W daarom welke kwaliteit compost Boxtel gebruikt. PvdA-GroenLinks ziet dan ook graag dat Boxtel ten alle tijden klasse A gebruikt. Indien dat kostentechnisch of om andere redenen niet haalbaar blijkt moet Boxtel overwegen tijdens de compostdag geen compost meer te leveren aan inwoners, vindt de fractie. Dit omdat burgers zo onbewust de bodem vervuilen.

Het college heeft nog niet gereageerd op de vragen van PvdA-GroenLinks.

Uit de krant