Afbeelding

Gestolen graafmachine leidt naar Liempdse woning vol vuurwapens

Politie

Liempde - In een onderzoek naar heling hield de politie woensdagochtend rond 4.30 uur een 49-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Liempde aan. In de woning van het tweetal werden meerdere vuurwapens en gestolen spullen aangetroffen.

Even daarvoor gingen agenten af op een melding dat op een locatie in het buitengebied van Liempde een gestolen graafmachine zou staan. Het voertuig zou gestolen zijn in België, maar was voorzien van GPS. In een woning op die locatie waren een man en een vrouw aanwezig. In de loods bij de woning stond inderdaad de gestolen graafmachine, waarop de bewoners werden aangehouden.

Tijdens een doorzoeking van de woning en diverse loodsen op het terrein werden veel spullen aangetroffen. Van een flink deel daarvan heeft de politie het vermoeden dat ze van diefstal afkomstig zijn. Het gaat onder meer om elektrisch gereedschap, een motor, een vrachtwagen en meerdere aanhangers. In de woning werden verder tientallen horloges gevonden, waarvan een aantal was voorzien van prijskaartjes. Alle reden voor de politie om dit verder uit te zoeken. Dit geldt ook voor de vondst van diverse kentekenplaten.

Vuurwapens
Bij een doorzoeking van de panden stuitte de politie ook op de een flinke hoeveelheid wapens. In totaal werden negen vuurwapens gevonden, waaronder een doorgeladen revolver, een doorgeladen pistool en een geweer. Experts van de politie hebben de spullen meegenomen voor onderzoek.

In het kader van integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit is onder meer de gemeente Boxtel betrokken bij het onderzoek. Onderdeel van de integrale aanpak is namelijk de bestuurlijke aanpak. De burgemeester van Boxtel overweegt bestuursrechtelijke maatregelen te nemen. Naast de gemeente is ook de Belastingdienst ingeschakeld. Die doet onder meer onderzoek naar een flinke hoeveelheid administratie die in Liempde in beslag is genomen.

De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman