Havo 4-scholier Sjoerd Kloosterman vertelt aan Leontien Boogaard van Save the Children over zijn product TelHold.
Havo 4-scholier Sjoerd Kloosterman vertelt aan Leontien Boogaard van Save the Children over zijn product TelHold. Foto: eigen collectie.

YEP-inkomsten naar Save the Children

Jeugd

De JRL-scholieren die deelnamen aan de YoungEnterPrize (YEP) deden het afgelopen jaar hun best om geld te verdienen met een eigen bedrijf. Wetende dat het gros van de inkomsten voor het goede doel is. Save the Children kreeg vorige week de 700 euro gedoneerd. 

De winnaar van de YEP, Sjoerd Kloosterman, overhandigde via een digitale ontmoeting de cheque aan vertegenwoordiger Leontien Boogaard van het goede doel. Die was dolblij met het bedrag en stelde dat daarmee een Afrikaans gezin ruim een jaar kan worden ondersteund.

Stichting Save the Children helpt kinderen in kwetsbare situaties. Denk aan noodhulp zoals die recent in Turkije is verleend. Ook tot het takenpakket behoren mobiele gezondheidszorg en hulp aan kansarme jongeren die vanuit het buitenland in Nederland komen wonen.

Havo 4-leerling van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) vertelde tijdens het videogesprek trots over zijn product: de TelHold. Dat is een telefoonlader en -houder ineen. Door dit product werd hij in maart uitgeroepen tot winnaar van het project dat JCI Dommelland en Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren samen met het JRL hadden opgezet. Martijn Tissink (JRL), Ruud Scheel (JCI) en rotarian Rob Houben zagen toe hoe Sjoerd middels het videogesprek de eerste, succesvol verlopen YEP afrondde.

Uit de krant