Afbeelding

Liempde trekt langs de deuren

Ingezonden

Liempde - Vorig jaar bleef het nog beperkt tot een enkele groep van Jong Actief Sportief (JAS) Liempde. Dit jaar nam buurtvereniging Kerkeind de organisatie op zich en betrok daar JAS, buurtvereniging Keefheuvel en de KPJ bij. Het gevolg was dat een onverwacht groot aantal van ruim 150 kinderen zaterdagavond deelnam aan Halloween in Liempde.

Er hadden zich 116 deelnemers opgegeven. Maar toen duidelijk werd dat er van alles spookachtigs te beleven viel in straten als de Kerkheiseweg, Nieuwstraat en Oude Dijk, sloten zich steeds meer kinderen aan. Ook een groep van gehandicaptenorganisatie Cello in Liempde deed mee. De kinderen konden bij 25 huizen aanbellen, in de hoop dat er behalve iets griezeligs ook een traktatie op hen wachtte.
Ondertussen zorgden leden van buurtvereniging Keefheuvel ervoor dat er in diverse tuinen ook actie was, zoals een doolhof. Tijdens de wandeling werd de jeugd nog geconfronteerd met heksen, geraamtes en weerwolven, terwijl de KPJ in het bos achter jeugdhuis Pius X een spooktocht had uitgezet. Uiteindelijk bleek pas om half elf die avond dat alle kinderen, van wie het gros verkleed en geschminkt was, dit avontuur hadden overleefd.
Organisator Elise van der Laan van zowel buurtvereniging Kerkeind als JAS was erg te spreken over het verloop van deze Halloween in Liempde. Volgens haar waren er enkele tientallen vrijwilligers bij betrokken, al waren daar nogal wat ouders bij die in de gaten wilden houden hoe hun kroost de spooktocht zou ervaren. Volgend jaar gaan de buurtverenigingen Kerkeind en Keefheuvel wat vroeger bij elkaar zitten, aldus Van der Laan: "Dan willen we Halloween samen opzetten en bekijken of het 'Liempde-breed' kan".

Foto's: Eric van der Heijden

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 59 minuten geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman